Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’dan Sınırlarına Güvenlik Önlemi!

    Almanya kısa

 

 

Almanya kısa bir süredir düzensiz göçle mücadele edebilmek için sınır güvenliklerini arttırdı.

Sınırlarında düzensiz göçle mücadele için kara sınır kontrollerini iyice geliştirdi.

Sınır güvenliğini kapsayan ülkeler başta olmak üzere Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya’nın ardından Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka’yı kapsayacak şekilde genişletildi.

Almanya aldığı bu sıkı tedbirleri açıklamasında gerekçe olarak, düzensiz göçle mücadeleyi güçlendirmek olduğunu ifade etti.

Sınır ülkelerde yaşayan ve gidip gelen insanları etkilememek için mümkün olduğunca az etki yaratması konusunda titizlikle üzerinde durulacağını ekledi.

Bakanlık ayriyeten bir takım açıklamalarda daha bulundu.

Seyahat eden şahıslardan, üzerlerinde işe gidip gelirken kimlik kartı veya pasaport gibi belgelerini yanlarında bulunmasını istiyor.

Öte yandan Almanya’nın, Şengen Bölgesi’ndeki kontrolü AB komisyonuna bildirmesi gerekiyor.

Alınan tedbirler neticesinde bugüne kadar 30 bin kişinin ülkeye kaçak girmesi engellendi ve bin 300’den fazla kaçak göçmeni sınırlarda yakaladılar.

Alman meclisi tarafından yapılan çalışmalarda ve sınır denetimlerinde, daha fazla personele ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Ancak, Almanya’nın sınır kontrolleri ve sınır denetimlerini arttırması kararı Avrupa Birliği’i ülkelerinin tepkisini de topladı.

Almanya’nın aldığı karar ile ilgili Polonya Başbakanı Donald Tusk, kararı kabul edilemez buldu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de, düzensiz göç sorunun Şengen Bölgesi’nde sınır denetlemelerini ve serbest dolaşımı kısıtlayan tedbirlerle bir çözüme gidilemeyeceğini ifade etti.