Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN YILDIZ: TOROSLAR’I TERTEMİZ YAPANA KADAR TEMİZLİK SEFERBERLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Yusuf Kılıç Mahallesi’nde temizlik

Yusuf Kılıç Mahallesi’nde temizlik kampanyası katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Toroslar’da daha konforlu, daha yaşanılabilir ve daha kaliteli bir hayatın sürdürüldüğü, temizlik alışkanlıklarının yüzde yüz oturtulduğu, temizlik meselesinin yüzde yüz sorun olmaktan çıktığı güne kadar kampanyamız devam edecek” dedi.

Toroslar Belediyesinin 31 Mart 2024’ten sonra “Mahallede Temizlik Var” sloganı ile ilçenin 67 mahallesinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor.

Her hafta Cumartesi günü farklı bir mahallede devam eden genel temizlik çalışmasına, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız öncülük ediyor. Çalışmaya, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, aktivistler, belediye çalışanları ve mahalle halkı da büyük destek veriyor.

Toplumsal bilincin oluşması ve farkındalık yaratılması amacıyla yapılan seferberliğin 7. etabı Yusuf Kılıç Mahallesi’nde gerçekleşti.

Çok sayıda temizlik işçisi ve temizlik aracı sabahın erken saatlerinden itibaren mahallenin tüm sokaklarına girdi, dip köşe temizlik yapıldı.

Başkan Yıldız, eldivenlerini taktı,  sokak aralarında atıkların toplanmasına yardım etti ve vatandaşlara çevreyi temiz tutmaları, çöp konteynerlerini doğru kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

“TEMİZLİK MESELE OLMAKTAN ÇIKIP RUTİNE BİNECEK”

“Toroslar’da temizlik meselesi mesele olmaktan çıkıp, bir rutine girecek” diyen Başkan Yıldız, kampanyaya destek veren hemşehrilerine de teşekkür ederek, “Her zaman söylediğimiz temiz olmanın birinci koşulu hiç kirletmemek. Biz de bu hassasiyetin yaratılması ve toplum tarafından anlaşılması için her hafta sonu bir mahallemize giderek o mahallemizde temizlik yapıyoruz. Bugünkü çalışmamız Yusuf Kılıç mahallesinde olacak. Halkımızla, meclis üyelerimizle, başkan yardımcılarımızla, belediye çalışanlarımızla birlikte buradayız. Bu kampanyamız mevsim şartları el verdiği müddetçe Toroslarımızın bütün mahallelerinde yapılacak. Bu kapsamda belediyemizin alet ve edevatlarını güçlendiriyoruz, yeni makineler alıyoruz ve makine ikmali zenginleştiriyoruz. Aynı zamanda Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımızın sayısını da artırarak burayı tahkim etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde söz verdiğimiz gibi Toroslar’da temizlik meselesi bir mesele olmaktan çıkıp, bir rutine binecek ve her biriniz göreceksiniz ki mahallenizde çöp arabası saat kaçta geliyor, çöpü alan arkadaşımız saat kaçta ve hangi günlerde sizin sokağınızda oluyor. Bunların tamamını bir rutine oturtacağız ve bir program içinde yapılacak. Tertemiz bir kentte daha kaliteli, daha konforlu bir şekilde hep beraber yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

“BU PROJE İÇİN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yusuf Kılıç Mahalle Muhtarı Muhammet Akça da temizlik kampanyasını başlattığı için Başkan Yıldız’a ve ekibine teşekkür ederek, “Öncelikle bu güzel proje için Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Hakikatten bir farkındalık oluyor ve başkanımız göreve başlamasından itibaren mahallemde temizlik çalışması rutin olmaya başladı. Şahsım ve mahalle sakinleri adına bu hizmetlerin daim olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.