Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOŞULSUZ SEVGİ GÖSTEREN TEK CANLI HAYVANLAR

Elinde etli, patatesli, pirinçli

Elinde etli, patatesli, pirinçli bir karışım. Avuç avuç itinayla iki karış aralıkla kedilerin önlerine koymakta. Fotoğraf çekmek için güzel bir kare. Usulca yaklaşıyorum hayvansever arkadaşımıza. Fotoğraf alabilir miyim diye? “Topluma örnek oluşturacaksa neden olmasın” diyor.
Ve hayvansever arkadaşımız anlatıyor;
Yaklaşık elli kadar kedinin sabah akşam beslemesini yaptığını, hiçbir belediyeden destek almadığını, kendi harcamalarından kısarak hayvanları doyurduğunu söyledi. Önceleri ayda 15 kilo mama yeterli olurken şimdilerde 45 kilo mamanın ancak yetebildiğini bu nedenle ara sıra etli yemekler çıktığında, çalıştığı iş yerindeki artan yemekleri toplayıp hayvanlara getirdiğini belirtti.

“10 YILDIR ŞEHİR DIŞINA DAHİ ÇIKMIYORUM”

Bu rutininin yaklaşık on senedir hiç bozulmadığını bu nedenle şehir dışına dahi çıkamadığını, yapmış olduğu özverinin spontane geliştiğini, zaten zoraki olamayacağını, yüzündeki tebessümle ifade ediyordu, hayvansever arkadaşımız.
Son zamanlarda hayvanlara ciddi işkenceler yapılarak öldürüldüğünü ve bu eylemlerin de cezasız kaldığını, dejenere olan toplumun iyice yozlaştığını üzülerek anlattı. Mevcut yasaların bu konuda yetersiz olduğunu ve köpeklere yapılan insanlık dışı öldürmelerin yüreğini parçaladığını yeni çıkarılan yasanın geri çekilip yapılan insanlık dışı eylemlere bir son verilmesi gerektiğinin altını çiziyordu. Hayvanları koşulsuz sevgiyle sevdiğini onların da kendisini koşulsuz sevgiyle sevdiğini ve hatta koşulsuz sevgi gösteren tek canlının yalnızca hayvanlara has bir özellik olduğunun altını çiziyor hayvansever arkadaşımız.

“HAYVAN SEVGİSİNİ TATMAMIŞ RUHLAR BÜYÜK KAYIP YAŞIYOR”

Sözlerine, hayvan sevgisi tatmamış ruhların çok büyük kayıp yaşadığının, hayvanın insanın yaradılışı ile birlikte olmasının büyük bir amaca hizmet ettiğini vurguladı. Ancak bunu evrimini tamamlayamamış insansı varlıkların bilemediklerini dile getirdi. Ayrıca yalnızca besin döngü ilişkisinden çıkamadıklarından ve otorite olan siyasilerin Tanrıcılık oyunu oynamayı bırakmaları zamanlarının gelip çattığını ifade etti.