Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEYVE VE SEBZEYİ PARAMIZ KADAR ALABİLİYORUZ..!

Eskiden bütün meyvelerden ve sebzelerden ihtiyacı olanı kadarı alabilen vatandaş artık alırken parası kadar ve tane ile seçerek alıyor!

Eskiden bütün meyvelerden ve

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ağustos ayında üretici ve market arasındaki ürünlerde fiyat farkını değerlendirdi. Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 370,4 ile limonda görüldüğünü söyleyen Bayraktar, “Limondaki fiyat farkını yüzde 323,9 ile havuç, yüzde 262,1 ile kuru soğan, yüzde 249,6 ile kabak takip etti. Limon 4,7 kat, havuç 4,2 kat, kuru soğan 3,6 kat, kabak 3 buçuk kat fazlaya satıldı. Üreticide 11 lira 17 kuruş olan limon 52 lira 54 kuruşa, 8 lira olan havuç 33 lira 91 kuruşa, 4 lira 88 kuruş olan kuru soğan 17 lira 67 kuruşa, 8 lira 75 kuruş olan kabak 30 lira 59 kuruşa markette satıldı” ifadelerini kullandı.

Vatandaş meyve ve sebze fiyatlarından ve ardı ardına gelen zamlardan çok şikayetçi. Eskiden bütün meyvelerdan sebzelerden ihtiyacı olanı kadarı alabilen vatandaş artık alırken parası kadar ve tane ile seçerek alıyor. Sadece hangi ürüne daha çok ihtiyacı var ise sadece onu alıyor! Vatandaşa sebze ve meyveleri sorduk, şu cevapları aldık;

ARTIK KEYİFLİ PAZAR ALIŞVERİŞİ YAPAMIYORUZ!

Mersinli vatandaş fiyat artışlarından şikayet etti. Meyve-Sebze fiyatlarının artışından etkilendiklerini söyleyen vatandaş, “Meyve Sebze fiyatlarından çok şikayetçiyim artık. Eskiden bütün meyvelerden sebzelerden ihtiyacımız olanı kadarı alabiliyorduk. Artık alırken seçerek alıyoruz, hangisine daha çok ihtiyacımız var ise onu alıyoruz. Eskisi gibi keyifli Pazar alışverişi yapamıyoruz artık her şey çok pahallı oldu, fiyatlar pahallı olduğu için artık daha seçerek alışverişimizi yapıyoruz.” dedi.

“MENEMEN YAPMAK BİLE PAHALLI OLDU..!”

Bir menemen yapabilmek için bile bütçe ayırmaları gerektiğini belirten vatandaş, “Menemen yapabilmek için bile artık en az 100 lira ile gitmek gerek. Fiyatlardan şikayetçiyiz, daha iyi günlerimiz olmuştu. Şöyle bir pazarı gezerseniz zaten durumu görmüş olursunuz. Fiyatlar cep yakıyor, fiyatların düşürülmesi destekçisiyiz.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE HER ŞEY ÇOK PAHALI..!”

Bir diğer vatandaş ise, “Artık Türkiye’de her şey pahallı oldu. Bir emekli maaşı ile beraber hem kira verip hem ihtiyaçlarını karşılayarak geçinilemez. Fiyatlardan şikayetçiyiz, geçinmekte zorluk çekiyoruz sadece kiramızı verdikten sonra cebimize bir şey kalmıyor. Türkiye’deki enflasyona artık bir çözüm bulmaları lazım.” diyerek tepkisini dile getirdi.