Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇBK SEZONA ŞAMPİYONLUK PAROLASIYLA BAŞLAYACAK

ING Kadınlar Basketbol Süper

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonunun fikstür çekimi düzenlendi. Basketbol Gelişim Merkezi’nde düzenlenen ve TRT Spor ile Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) YouTube kanalından da canlı yayınlanan kura çekimine; TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı. Kura çekiminde Çukurova Basketbol Mersin ve  İlkem Yapı Tarsus Spor temsilcileri de yer aldı.
Ligin favorilerinden olan ÇBK Mersin ilk hafta Emlak Konut’a konuk olacak. ÇBK 10. hafta deplasmanda son şampiyon ve en büyük rakibi Fenerbahçe’ye konuk olacak.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu, “Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol ve Zonguldak Spor takımlarımıza ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne hoş geldiniz demek istiyorum. Bu mabedi bize kazandıran, gece gündüz bu tesisin faaliyete geçmesi için çalışan sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 2024-2025 sezonunun Türk basketboluna katkıda bulunan bir sezon olmasını diliyorum. Hepinize hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.” dedi.

TBF Kadın Ligleri Direktörü Nilay Kartaltepe ise, “2023-2024 sezonunda gösterdikleri başarılı performansla ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne katılma hakkı elde eden Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol ve Zonguldak Spor Basket 67 takımlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Son yıllarda büyük başarılara imza attığımız Avrupa kupalarında bu sezon 5 takımımız ülkemizi temsil edecek. Tüm takımlarımıza Avrupa arenasında başarılar diliyorum.  ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde yer alan tüm takımlarımızın başarılı, rekabetçi, hedeflerine ulaştığı bir sezon geçirmesini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Ligde sezonun ilk haftasının eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
İlkem Yapı Tarsus Spor – Galatasaray Çağdaş Faktoring
OGM Ormanspor – Zonguldak Spor Basket 67
Fenerbahçe – BOTAŞ
Melikgazi Kayseri Basketbol – Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor
YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol – Beşiktaş
Bay – Nesibe Aydın
Emlak Konut – ÇBK Mersin