Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ‘MERSİN’DE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLABİLECEK DEPREM TATBİKATI YAPILACAK

    “AFAD tarafından hazırlanan senaryoya göre, Ecemiş Fay Hattı’nda merkez üssü Tarsus İlçesi olan 7 büyüklüğünde, Mersin, Niğde, Adana ve Konya İllerinin etkilendiği bir deprem gerçekleşmekte gerçekleşecek olan deprem tatbikatı İlimizde seviye 3 olarak belirlenmiştir.”

    “AFAD tarafından hazırlanan senaryoya

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Başkanlığı’nda Resmî Gazetede yayımlanan afetlere ve acil durumlara hazırlık amacıyla yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası müdahale tatbikatlarının planlama ve icrasında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik doğrultusunda; 12 Eylül 2024 tarihinde Mersin’de gerçekleştirilecek olan Türkiye Afet Müdahale Planı Mersin Bölge Düzeyi Tatbikat Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Pehlivan; afetlere hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını, bu bağlamda tatbikatların, ilgili kurumların her daim hazırlıklı olmaları ve gerekli çalışmaları etkin bir şekilde yerine getirmesi açışından önemli bir imkan olduğunu, bu hazırlık sürecinin yakın işbirliği ve koordinasyon içinde en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

    “MERSİN’DE DEPREM TATBİKATI SEVİYE 3 OLARAK BELİRLENDİ”

    TAMP kapsamındaki bütün kurum ve kuruluşların konunun önemine binaen azami hassasiyetle üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceğine inandığını ifade eden Vali Pehlivan, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından; Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP), Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi (AYDES) hakkında sunumlar bilgilendirme sunumları yapıldı. 12 Eylül 2024 tarihinde Mersin İlimizde yapılacak olan TAMP Mersin Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı kapsamında AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan senaryoya göre; Ecemiş fay hattında merkez üssü Tarsus İlçesi olan 7 büyüklüğünde, Mersin, Niğde, Adana ve Konya İllerinin etkilendiği bir deprem gerçekleşmektedir. Bu kapsamda İlimize Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir İllerinden destek ekiplerin gelmesi planlanmaktadır. Mersin, Niğde, Adana ve Konya İllerinde eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan deprem tatbikatı İlimizde seviye 3 olarak belirlenmiştir.” dedi.

    “6 İLÇEDE TATBİKAT
    PLANLANDI”

    Pehlivan şöyle devam etti;
    “TAMP Mersin planındaki Afet Gruplarında görevli; İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin, İlgili Kaymakamlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve AFAD gönüllülerinin Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Çamlıyayla ilçelerinde 12 Eylül 2024 tarihinde saha tatbikatı yapılması planlanmaktadır. Tatbikat 24 saat gerçek zamanlı olarak icra edilecektir. Tatbikatta; enkazda arama kurtarma, sanayi yangını, tahliye, trafik kazası, beslenme, hasar tespiti, zarar tespiti, altyapı çalışmaları, enerji ve haberleşme çalışmaları, ayni bağış depo çalışmaları, psikososyal destek çalışmaları icra edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca masa başı çalışmaları da Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi (AYDES) üzerinden icra edilecektir.”

    Toplantıda, acil durum müdahale planlama esasları, acil durum müdahale süreci, acil durum müdahale planın takibi, geliştirilmesi, güncelleştirilmesi, acil durum müdahale sürecinin eğitim, talim ve tatbikatlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu ve değerlendirmeler yapıldı.