Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    CHP’Lİ KIŞ: “HALKI KANDIRAN SANSÜRCÜ TÜİK SUÇ İŞLİYOR”

    CHP Mersin Milletvekili Gülcan

    CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TÜİK’in halkı yanıltan, enflasyonu yanlış hesaplayan ve milyonlarca kişiyi mağdur eden bir kurum haline geldiğini belirterek tepki gösterdi.

    Geçtiğimiz haftalarda açıkladığı enflasyon sepetindeki madde fiyatları ile eleştirilerin odağı haline gelen TÜİK hakkında TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan Kış, yıllardır verileri karartarak, gerçek dışı rakamlarla kamuoyunu yanıltan TÜİK’i sert bir dille eleştirdi.

    Enflasyon sepetindeki madde fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan TÜİK’in gerçek enflasyon verilerini gizlediğini, artık inandırıcılığının ise kalmadığını belirten Kış, TÜİK’in kendi başkanına bile sansür uygulayarak yaptığı açıklamalara kurum sitesinde yer verilmediğini ifade etti.

    Kış konuşmasına şöyle devam etti: “Kuruluşundan bu yana güncel, güvenilir, tarafsız istatistik üretmekle görevli Türkiye İstatistik Kurumu, bugün içler acısı bir durum yaşamaktadır. Ne güvenirliği, ne de tarafsızlığı kalmıştır. Haziran 2022’den beri madde fiyat listesini açıklamayan, yargı kararlarını hiçe sayan TÜİK, geçmiş verileri silmeye ve değiştirmeye başlamıştır.

    TÜİK açıkça suç işlemektedir. Sansürcü, yargıya meydan okuyan, güvenirliğini, şeffaflığını yitiren TÜİK yönetimini uyarıyoruz. Siyasi kimliğinizden sıyrılın, görevinizi layıkıyla yapın ve milyonlarca insanın hayatıyla, geçimi ile oynamaktan vazgeçin!”