Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ’NDE BÜYÜK COŞKU

    Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği

    Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirerek üçüncü dönem mezunlarını verdi.
    Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Eczacılık Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Sağlık Bakanlığı Mersin Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Diş Hekimi Naciye Güleç Gök, öğretim elemanları, idari personel ve mezunların yakınları katıldı.

    “Mezunlarımız Hayat Boyu Öğrenme Felsefesini Üniversitemizde Kazandılar”

    Türkiye’nin çeşitli kurumlarında çalışacak sağlık ordusuna 70’in üzerinde mezunu kattığı günde açılış konuşmasını yapmanın kendisini gururlandığını belirterek sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, “Mezunlarımızın gözlerindeki heyecanı hep birlikte görebiliyoruz. Bizler de sizlerle aynı gururu yaşıyoruz. Burada en iyi şekilde eğitimlerini aldılar. Bilgi ve beceri ile donatıldılar. Birtakım yeterlilikler kazandılar. Tabi ki, asıl mezun olduktan sonra iş hayatlarına başladıklarında bu yeterliliklerini geliştirecekler, geliştirmek zorundalar. Sürekli okumak, pratik yapmak ve meslekleriyle ilgili bilimsel gelişmeleri takip etmek zorundalar. Ben tüm mezunlarımızın bu bilinçte olduklarını düşünüyorum.” dedi.

    Mezunlarımızın hayat boyu öğrenme felsefesini MEÜ’de kazandıklarını düşündüğünü belirten Öztürk, “Bu bilgi, beceri ve yeterlilikleri tutuma dönüştürmek ancak zamanla olacak bir şey. Hemen olacak bir şey değil. Mezunlarımız bu yeterliliklerinin hepsini umarım yetkinliklere dönüştürür. Eğitim döneminde özellikle 4. ve 5. yıllarda ‘usta – çırak’ ilişkisi şeklinde devam eder. Mezunlarımız ustalarından yani hocalarından çok şeyler öğrendiler. Diş Hekimliği Fakültemizin hocaları, genç ve dinamik bir kadro. Ben kendilerine çok güveniyorum. Yeni binasıyla, genç ve dinamik kadrosuyla Diş Hekimliği Fakültemiz kısa bir süre içerisinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Diş Hekimliği Fakültemizin hastanesi belki de Türkiye’de donanım anlamında örnek gösterilecek bir hastane oldu.” ifadelerini kullandı.

    Mezunların velilerine ve ailelerine de seslenen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, “Mezunlarımızı hayata ve eğitime, öğretime hazırlayan ve bugün bu haklı gururu yaşayan sizlersiniz. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ve öğrencilerimize “Aklın ve bilimin yolundan çıkmayın.” diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü ilke edinmelerini öneriyorum. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun. Sadece hekimlik değil, kendinizi her alanda geliştirmeye çalışın. Hayat boyu öğrenmeye devam edin. Mutlu insanlar ve topluma faydalı bireyler olun. Hepinizi yürekten kutluyorum.” dedi.

    “Bu Güzel Kutlama Gününde, Tüm Mezunlarımızla Gurur Duyuyoruz”

    Bu törenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, “Sayın hekim namzetleri, zorlu süreçlerin sonunda ve bambaşka zorluklara açılan bir kapının eşiğinde; bu güzel gün bir tebrik, bir kutlama günüdür. Bugün hekimlik sanatı eğitiminin zorluklarını çekmiş bizlerin, sizleri meslektaşlarımız olarak kabul edeceğimiz bir gündür. Bugün eğitim hayatınızın başından beri harcadığınız emeklerin, özverinizin taçlandırılacağı gündür. Ve en güzeli de bugün bu başarının en büyük ortakları, sizlerin bu seviyeye gelebilmesi için en az sizler kadar fedakarlık yapan ailelerinizin, dostlarınızın, hocalarınızın huzurunda, en kutsal yeminlerden birini edeceğiniz, ve bu büyük onuru onlarla paylaşacağınız gündür.” dedi.

    Bu zorlu ama kutlu yolda mezunların elindeki en büyük ve evrensel gücün şefkat olduğunu belirten Prof. Dr. Fethi Atıl, “Artık sizlere hekimliğin anlamını, bundan sonraki hayat maceranızın zorluklarını, bizim mesleğimizin temelde bir hayat tarzı olduğunu, en büyük görev ve alışkanlığınızın sorgulamak, doğruyu aramak ve doğruyu bulduğunuzu düşündüğünüz her seferinde yine ve yeniden ve her zaman sorgulamak olduğunu hatırlatma gereğini duymuyorum. En cesur bireyler olarak topluma vereceğiniz hizmet hayatınızda, nezaket olmadan cesaretin hoyratlık olduğunu, görevinizin çözmek, birleştirmek, eğitmek, ama her zaman bilimsel gerçekler ışığında doğruyu aramak ve sorgulamak olduğunu unutmayın. Bu salonda sizlerin bu güzel gününde sizlerle beraber olmak için burada bulunan herkes adına konuştuğumu biliyorum. 2023 – 2024 mezunları, sizlerle gurur duyuyoruz. Camiamıza hoş geldiniz.” ifadelerini kullandı.

    “Yıllarca Hayalime Ulaşmak İçin Emek Verdiğim Diş Hekimliği Mesleğine Adım Atmanın Gururu İçerisindeyim”

    Küçüklüğünden beri hayalini kurduğu mesleğe kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Meryem Akçar, “Bugün dünyanın en zor ve özveri isteyen kutsal mesleklerinden biri olan ve sonucu hekimlikle taçlandırılan, zorlu, yorucu ama bir o kadar da gurur ve heyecan verici olan beş yılın sonuna gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben Fakültemiz 2023 – 2024 mezunları arkadaşlarım adına bu konuşmayı yapmaktan onur duyuyorum. Yıllarca bu hayale ulaşmak için emek verdiğim diş hekimliği mesleğine adım atmanın gururu içerisindeyim. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk‘ün dediği gibi, bu ulusa ve ülkeye hizmet görevimiz asla bitmeyecektir. Bizler mesleğimizin muhatabının aslında insan hayatı olduğunun bilincindeyiz. Hayatımızın bundan sonraki sürecinde de bu bilinç ile hastalarımız arasında dil, din, ırk, cinsiyet ve mevki ayrımı yapmadan insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz. İnsanlar için değil insanlık için çalışacağımıza söz veriyoruz. Hiçbir canlının katledilmediği, çocuklarının korkutulmadığı bir dünyada hekimlik yapabilmek dileğiyle tüm hekim arkadaşlarıma meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Yolumuz bilim ve vicdanımız ile aydınlansın.” dedi.

    Konuşmaların ardından fakülte birincisi Meryem Akçar’a temsili diploması ile çiçek ve plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk tarafından takdim edildi. Daha sonrasında fakülte birincisi Meryem Akçar, 2023 – 2024 mezunları adına yaş kütüğe isim plakasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ile birlikte çaktı.

    Fakülte ikincisi Betül Karaca’ya temsili diploması ile çiçek ve plaketi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, fakülte üçüncüsü Melisa Güldüren’e ise temsili diploması ile çiçek ve plaketi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan tarafından takdim edildi.