Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    VATANDAŞ YAPILAN ZAMLARDAN ŞİKAYETÇİ!

    “Yüksek elektrik fiyatlarından şikayet eden emekliler, zaten maaşlarının yetmediğini söylediler!”

    “Havalar sıcak olduğundan dolayı klimaları açmak zorunda kalıyoruz. Elektrik fiyatlarından şikayetçiyiz!”

    “Yüksek elektrik fiyatlarından şikayet

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere duyurduğu yeni elektrik tarifesinde düşük kademede tüketimi olan konut faturalarına yüzde 38 olarak yansıyacak zam yapmıştı. Vatandaş ve özellikle de emekliler bu zamları şikayet ederek büyük tepki gösterdi.

    Yağmur gibi yağan zamlardan sonra son olarak elektriğe de yüzde 38 zam gelmişti. Geçtiğimiz hafta da emeklilere sadece 2 bin 500 lira zam yapılması emeklileri çileden çıkardı. Yüksek elektrik fiyatlarından şikayet eden emekliler, zaten maaşlarının yetmediğini ve büyük sıkıntı içerisinde yaşadıklarını dile getirdiler.

    “Bunlar Yine İyi Günlerimiz!”

    Telefon dükkanı sahibi olan bir esnaf da elektrik zamlarına değinerek, “Yediyüz lira civarında fatura geliyordu. Zamlardan sonra en az bin lira gelmeye başladı. Havalar sıcak olduğundan dolayı klimaları açmak zorunda kalıyoruz. Elektrik fiyatlarından şikayetçiyiz. Fiyatların artık sabit kalmasını istiyoruz. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bunlar yine iyi günlerimiz daha kötü günler bizi bekliyor!” dedi.

    Asgari Ücretliler Geçinemiyor!

    Asgari ücret kazanan bir işçi ise durumun kendileri için daha vahim olduğunu belirtti.
    Vatandaş, “Ben asgari ücretle geçinmeye çalışıyorum. Fiyatlardan çok şikayetçiyiz. Kredi kartlarını borçlanarak kullanıyoruz sürekli. Neye yetişeceğimizi şaşırdık. Zam üzerine zam geliyor. Asgari ücretlilere herhangi bir zam yapılmadı. Maaşlarımız enflasyonda eriyip gidiyor. Zam yağmuru da durmak bilmiyor.” şeklinde konuştu.