Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ABDÜLHAMİD HAN SONDAJ GEMİSİ NEREDE? ENERJİ BAKANI NEDEN AÇIKLAMIYOR!

    Taşucu Sahili’ne aylardır demir

    Taşucu Sahili’ne aylardır demir atmış bir şekilde çalışma yapmayan Abdülhamid Han sondaj gemisinin şu an nerede olduğu sorusu yeniden gündem oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’tan cevap bekleyen vatandaş geminin ne zaman ve nerede göreve çıkacağını merak ediyor!
    Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin akibetini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı‘na soran vatandaş, ”Doğal gaz arama çalışmalarında kullanılmak üzere Türkiye enerji filosuna eklenen, yedinci nesil teknolojiye sahip gemi, şu an hangi faaliyette? Nerede görev yapmaktadır?” sorusunu sordu.

    “PETROL SONDAJI İÇİN KULLANILIYOR”

    Türkiye’nin 4 sondaj gemisi arasında teknolojik açıdan en ileri seviyede olan Abdülhamid Han 15 Nisan’dan beri Taşucu Sahili’nde bakım için bekliyordu.
    9 Mayıs 2022’de Türkiye’ye getirilen ve “Abdülhamid Han’’ adı verilen gemi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından denizde petrol ve doğalgaz sondajı yapmak amacıyla kullanılıyor.

    KARADENİZ’İ GEÇEMEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ!

    İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez yaklaşık 3 hafta önce, “Abdülhamid Han Gemisi yüksekliği nedeniyle boğazdan geçip Karadeniz’de sondaj yapamıyor. Gemiyi satın alanlar, köprü yüksekliği ve yasaları neden hesaba katmadı?’’ açıklamasını yapmıştı.
    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi “Sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın kule yüksekliği sebebiyle boğazlardan geçemediğine” yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.