Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Vali Pehlivan: “Tarihi varlıklarımızı UNESCO kalıcı listesine aldırma gayretimiz var”

    Mersin Valisi Ali Hamza

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin tanıtımına katkı yapmak ve sahip olduğu yapıları, varlıkları ön plana çıkarmak amacıyla UNESCO geçici miras listesinde olan Tarsus’taki St. Paul Kuyusu ve çevresi, Erdemli’deki Korykos Antik Kenti, Mut içesindeki Alahan Manastırı ve Anamur’daki Mamure Kalesi’ni kalıcı listeye aldırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
    Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin Turizm İşletmeciler Derneğinin düzenlediği toplantıda turizmcilerle bir araya geldi. Mersin’in doğası, tarihi, denizi, güneşi ile yurt içinde ve yurt dışında tanınırlığının artırılması konusunda büyük bir gayret gösterildiğinin altını çizen Vali Pehlivan, ”Akdeniz’in kıyısında 321 kilometre sahil şeridinde 11’i mavi bayraklı 41 plajı ve 100’ün üzerinde koylarıyla deniz turizminde tercih edilen önemli tatil merkezlerinden olan Mersin, sahip olduğu çok sayıdaki tarihi yapıları, doğal varlıkları, antik kentleri, inanç turizm merkezleri, zengin mutfağı ve eşsiz doğasıyla her geçen gün daha fazla turisti ağırlıyor” dedi.

    “Tarihi varlıklarımızı UNESCO kalıcı listesine aldırma gayretimiz var”
    Mersin’in tanıtımına katkı yapmak ve sahip olduğu yapıları, varlıkları ön plana çıkarmak amacıyla UNESCO geçici miras listesinde olan Tarsus’taki St. Paul Kuyusu ve çevresi, Erdemli’deki Korykos Antik Kenti, Mut ilçesindeki Alahan Manastırı ve Anamur’daki Mamure Kalesi’ni kalıcı listeye aldırmak için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Vali Pehlivan, “Ayrıca diğer tarihi varlıklarımızı da önce geçici listeye sonrada kalıcı listeye aldırmak gibi bir hedefimiz var. Bunun yanında tescilli yapılarımız da bulunmaktadır. 926 tescilli antik ve tarihi değeri olan eserimizle beraber bin 642 tescilli tarihi yapımız var. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi limanlarıyla önemli bir ticaret merkezi olan Mersin’de, 11 ören yerimiz ve 11 de müzemiz var. Buralara binlerce ziyaretçi geliyor. 605 otelimiz de 45 bine yakın yatak kapasitemiz var. Buralarda da yıldan yıla ziyaretçi sayısı artıyor. İlimizin diğer sektörlerde olduğu gibi, turizm alanında gelişim çıtasını daha da yukarılara çıkarmak için başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla, turizm paydaşlarıyla iş birliği, koordinasyon ve uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
    Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Mersin Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Hamit İzol ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sahipleri ve yöneticileri katıldı.