Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    MERSİN’DE KAMULAŞTIRMA ŞOKLARI YAŞANACAK!

    Yalınayak, Bekirde, Karacailyas, Yaka ve Tarsus’ta trenin geçeceği çok sayıda arazi acil kamulaştırma kapsamına alındı!

    Yalınayak, Bekirde, Karacailyas, Yaka

    Cumhurbaşkanı kararlarıyla 11 ilde demir yolu, kara yolu ve atıksu arıtma tesisi projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.
    Karara göre Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde ve Osmaniye’de acele kamulaştırma yapılacak. Buna göre, Karaman-Ulukışla İstasyonlarının Çift Hale Getirilmesi Projesi kapsamında Karaman, Konya ve Niğde’de bazı taşınmazların, Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ve Elektromekanik Sistemlerin Temini Projesi kapsamında da Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta bazı taşınmazların TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

    “AKDENİZ KAYMAKAMLIĞI’NIN BULUNDUĞU PARSEL DE YER ALIYOR MU?”

    Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan alınan bu karar sonrası Mersin’ in doğu girişinde mevcut tren hattının güney kısmında kalan mevcut İnönü Bulvarı’ndan Cemal Paşa Caddesi’ne kadar uzanan parseller de dahil, Yalınayak, Bekirde, Karacailyas, Yaka ve Tarsus’ta trenin geçeceği çok sayıda arazi acil kamulaştırma kapsamına alındığını söyledi.
    Ayan, “TCDD’nin yüksek standartlı hızlı tren kapsamında Cumhurbaşkanı kararnamesiyle acil kamulaştırma kararı alınan Nusratiye Mahallesi’ndeki taşınmazlar arasında geçen yıl inşaatı tamamlanıp hizmete açılan Akdeniz Kaymakamlığı yerleşkesinin bulunduğu 10212/2 ve10212/3 parseller yer alıyor mu?” sorusunu sordu.

    “BU PİLAV ÇOK SU KALDIRIR!”

    “Yenice’de hızlı tren için üst geçit yapilacak merkezi konumdaki yerlerde işyerleri ve güney kuzey yönü batı cephesinde bir çok evin yıkılıp oturulamaz duruma geldi. Esnaf ve konut sahipleri tedirgin ve durumdan hoşnut değil! Biçecekleri değer yıktıkları yeri yapar mi soru işareti. Yenice’nin merkezi ve sosyolojisi değişiyor.” diyen bir vatandaşa cevap veren Ayan, “Mersin doğu girişi de tümden değişiyor. Bu pilav çok su kaldırır. Bir sürü depo, iş merkezi vb. etkilenecek.” şeklinde konuştu.