Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ‘KIRMIZI CEKET’ MERSİN’DE OYUNCULARINI ARIYOR

    Mersin’de gazeteci olarak çalışırken

    Mersin’de gazeteci olarak çalışırken hayatının kötü gidişatı yüzünden madde kullanımına başlayan ve sonrasında hayatının büyük bir bölümünü üzerinde kırmızı bir bandocu kıyafeti ile sokaklarda kızı ile birlikte bir madde bağımlısı olarak geçiren Gazeteci Ali Gültekin’in hayatı film oluyor.
    Yapımcılığını Esra Açık ile G. Hakan Koçman’ın üstlendiği film Mersin sokaklarında çekilecek ve film bir yandan madde bağımlılığı ile ilgili farkındalık yaratırken bir yandan da Mersin’in tanıtımına da uluslararası çapta katkı sağlayacak.

    ”Mersin’in farklı mekanlarında çekilerek Mersin’in tanıtımına da büyük katkısı olacak”

    “Kırmızı Ceket” sinema filminin Mersinli yönetmeni Erdal Açık, filmle ilgili yaptığı açıklamada filmin ön hazırlıklarının tamamlandığını aktardı. Gerek yurt içi, gerekse yurt dışından birçok oyuncu ve yönetmenin de filme destek verdiğini söyleyen Açık, filmin Mersin’in farklı mekanlarında çekilerek Mersin’in tanıtımına da büyük katkısı olacağını söyledi.
    Açık, açıklamasının devamında 2025’te Almanya’da yapılacak Altın Ayı film festivali için de gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi. Filmin aynı zamanda 2025 Antalya Altın Portakal Film Festivali ve farklı uluslararası film festivallerinde kendi kategorisinde yarışmaya katılacağını belirten Açık, “Setin kurulumuna yönelik planlamamız Temmuz ortasıdır. Umarız başarılı bir çalışmaya imza atıp Altın Ayı ve Altın Portakal film festivallerinden de ödüllerimizi alıp Mersin’e getirerek “Kırmızı Ceket”i hak ettiği yere ulaştırırız. Bu proje bir Mersin projesi olduğu için tüm Mersin’in projeye desteğini bekliyoruz.” dedi.

    Açık, filmin oyuncu seçimleri için de basın ve sosyal medya yoluyla duyuru yaptıklarını ve oyuncu seçimleri için başvuruları almaya başladıklarını söyledi. 7 ve 50 yaş arasında yeteneğine güvenen herkesi seçmelerde beklediğini söyleyen Açık, son seçmelerin 29 Haziran 2024 tarihinde Mersin Balıkçı Barınağı’nda yapılacağını belirtti. (Haber Merkezi)