Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ‘Adli Tıp’tan insaf, Denetimli Serbestlik Ve Cezaevi İnfaz Yerleri Konusunda Çözüm Bekliyoruz’

    DEVA Partisi Genel Başkan

    DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sorular yönelterek, adli tıp zorlukları, denetimli serbestlik uygulamaları ve cezaevi infaz yerleri konularında sorular yöneltti. Ekmen, bu konularda çözüm beklediklerini vurguladı.
    Ekmen, ağır hasta ve hükümlülerin Adli Tıp’tan rapor almakta yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Daha önce AK Parti iktidarlarının tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınacak rapora dair bir taahhüdü vardı. Bu hafta Meclise gelmesi beklenen pakette veya önümüzdeki dönem çalışmalarında bu yönde bir girişiminiz olacak mı?” diye sordu.

    Denetimli serbestlik uygulamalarında cezaevleri arasındaki farklılıkları vurgulayan Ekmen, “Denetimli serbestlik hususunda kurul kararları çok ciddi farklılıklar göstermekte. Sıklıkla cezaevi değişikliğini bu sebeple talep eden insanlarla karşılaşmaktayız çünkü ilk cezaevinde denetimli serbestlik çok katı uygulanıyor, diğer cezaevinde daha esnek. Cezaevleri arasındaki, kurul kararları arasındaki yaklaşım farklılıklarının giderilmesi ve bunun da mahkûm veya tutuklu, özellikle hükümlü lehine yorumlanması hususunda bir çabanız olacak mı?” dedi.

    Son olarak, Ekmen, mahkûm ailelerinin yaşadığı zorluklara değinerek şu soruyu yöneltti:
    “Mahkûmu değil aileleri cezalandıran ikamet yerinden çok uzak cezaevlerinde ceza infazına son vermeyi düşünüyor musunuz?”
    Ekmen’in sorularına yanıt veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iyi hâl uygulamalarında farklılıkların bireysel bazda değerlendirildiğini belirtti. Bakan Tunç, “Kurumlarımızda değerlendirmeler bireysel bazda yapılıyor, her dosya, her kişi farklı değerlendiriliyor. Herkesin kişilik özellikleri ve toplum için oluşturduğu risk ayrıca değerlendiriliyor. Toplum için tehlikelilik değerlendirmesinde suç türlerine göre farklı değerlendirmeler yapılabiliyor. Disiplin cezalarının varlığı, iyi hâllik durumunu farklılaştırabiliyor,” dedi.
    Bakan Tunç cevaben, ceza infaz sisteminin iyileştirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi konusunda Ekmen ve komisyon üyeleriyle daha sıkı iş birliği içinde olacaklarını belirtti. “Ceza infaz sistemimizi, ceza adaletine de uygun bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayalım. O nedenle, sadece bu toplantılara zaman zaman katılalım, durumu değerlendirelim. Görüşleriniz bizim için çok değerli.” ifadelerini kullandı.
    (Haber Merkezi)