Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    6 ŞUBAT 2023 DEPREMİNDEN BUGÜNE KADAR MERSİN’DE DEPREM İÇİN NE YAPILDI?!

    “6 Şubat depremi sonrası Mersin’de sadece göstermelik seminer ve toplantı yapıldı..!”

    “6 Şubat depremi sonrası

    Mersin’de gece yarısı Mersin merkezli 3,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem vatandaşları korkuttu.
    Mersin Toroslar’da 3,9 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldi. Depremi AFAD son dakika olarak duyurdu. Deprem yerin 12 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem nedeniyle Mersin’de vatandaşlar korkup sokaklara indi.

    KORKU VE PANİK
    BÜYÜK OLDU!

    Deprem kendini bir kez daha Mersin’e hatırlatırken, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinden bugüne dek ‘Mersin’de deprem için ne yapıldı?’ sorusu yine gündeme oturdu. Şubat 2023’te dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 Mw? ve 7,5 Mw? büyüklüklerindeki iki deprem sonucunda Türkiye’de resmî rakamlara göre en az 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmişti.
    O gün bugüne kadar Mersin ve çevre illerde küçük ve orta büyüklükte depremler meydana geldi. Sonuncusu da Çarşamba günü Merkezi Toroslar İlçesi olan 3.9 büyüklüğündeki deprem. Bu deprem tüm Mersin’da büyük korku ve panik yaşattı.

    “SADECE GÖSTERMELİK TOPLANTILAR YAPILDI!”

    ‘Mersin’de deprem için ne yapıldı?’ sorusunu soran Mersinli vatandaş, 6 Şubat depremi sonrası Mersin’de sadece göstermelik seminer ve toplantı yapıldığını söyleyerek, “Daha sonra hiç bir çalışma görmedik. Eski mahallelerdeki eski binalara hasar tespiti yapıldı mı? Kentsel dönüşüm konusu ne oldu? Depremden kaçmak mümkün değil. Binalarımızın çoğunluğu çok eski yapılar. Kentimizi yenilememiz gerekiyor. Depreme dirençli binalar yapılmalı. Yerel yöneticiler bu konuda ne yapmayı düşünüyor? Hiç bir yönetici ya da kamu kurumu Mersin’de olabilecek bir deprem için ne yapılacağına dair bir proje açıklayacak mı?” diyerek artık deprem için uygulamaya geçilmesini beklediklerini söylediler.