Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ekmen: ‘Mersin halkı balık çiftliklerine karşı, denizimizi koruyalım’

    DEVA Partisi Genel Başkan

    DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Mersin Aydıncık’ta kurulması planlanan balık çiftliklerinin çevreye ve yerel ekonomiye vereceği zararları vurguladı. Mersin Çevre Platformu’nun konuyla ilgili çağrısını destekleyen Ekmen, Mersin halkı ve yerel yöneticilerinin, STK ve meslek odalarının balık çiftliklerine karşı olduğunu belirtti.
    Balık çiftliklerinin Balıkesir Edremit’ten sökülüp turizmin cenneti olan Aydıncık’a kurulacak olmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Ekmen, “Mersin halkı balık çiftliklerine karşıdır. Bu çiftliklerin kurulması denizimizi çöplüğe dönüştürecek ve doğal balıkçılığı bitirecektir. Proje nedeniyle denizimizin çok kısa sürede kirleneceği ortadadır. Her türden kirleticiler, hâkim rüzgâr ve akıntılarla kısa sürede plajlara ulaşarak kıyıları olumsuz etkileyecektir. Bölgede turizm sektörü de büyük zarar görecektir” dedi.

    Ekmen, balık çiftliklerinin yalnızca deniz ekosistemine değil, aynı zamanda bölgedeki turizm sektörüne de büyük zarar vereceğini vurguladı. Ayrıca, Bern Sözleşmesi ile korunan Akdeniz foklarının da bu projeden olumsuz etkileneceğine dikkat çekti. Ekmen, “Bütün bunlarla birlikte, Bern Sözleşmesi’yle korunan Akdeniz fokları da bu projeden büyük zarar görecektir. 2008 yılında alınan bu kararın gözden geçirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

    Ekmen, konuşmasını Mersin halkının çevreyi koruma konusundaki kararlılığını ve balık çiftliklerine karşı olan tepkisini vurgulayarak sonlandırdı. Mersin Çevre Platformu’nun çağrısını destekleyen Ekmen, bu projenin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
    (Haber Merkezi)