Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MESKİ’NİN SU FATURALARINA ŞİKAYETLER ARTTI!

AYAN: ‘ÖDEYECEĞİNİZ MİKTARI
KENDİNİZ HESAPLAYIN!’

AYAN: 'ÖDEYECEĞİNİZ MİKTARI
KENDİNİZ HESAPLAYIN!'

Mersin’de son günlerde MESKİ tarafından kesilen faturalarıyla ilgili şikayetler hızla artıyor. Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan faturalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MESKİ’nin 2024 yılı tarifesini Ocak ayında ilan ettiğini ve su ve atık su bedellerini kademeli olarak belirlediğini hatırlatan Ayan, “Buna göre en büyük abonman grubu olan 15 metreküpe kadar su kullananlara uygulanacak tarife metreküp (ton) başına 18,35 TL su ve 8,26 TL atık su olmak üzere 26,61 TL/m3’tür. Bu su ücreti 2024 yılı Ocak ayına ait olup sonraki her ay TÜİK’in açıkladığı aylık TEFE+TÜFE/2 oranında işyeri kira artış oranıyla aynı yöntem artış uygulanır. ‘Geri Dönüşüm Suyu’ bedelinin yıllık belirlendiği ve aylık artış uygulanmayacağı MESKİ tarafından deklare edildi. 15 m3 üstü su kullanımı söz konusu olduğunda fiyatlar çok yüksek seviyelere çıkabilmektedir.” dedi

“İŞYERLERİNE UYGULANAN TARİFE DAHA YÜKSEK MİKTARLARA ÇIKIYOR!”

Abdullah Ayan şöyle devam etti, “Örneğin 75 m3 üstü mesken kullanımında ocak ayı tarifesi 90 lira 21 kuruş olup içinde bulunduğumuz Haziran ayında 100 lirayı aşmıştır. İşyerlerinin kullandığı suya uygulanan tarife çok daha yüksek miktarlara varmaktadır. Naçizane önerim, şikayetlerden önce sayaçlarınızı kontrol edip aylık tüketim miktarına göre ödeyeceğiniz miktarı kendinizin hesaplaması. Tabii tavsiyem meskenlere. Gözünüz sayaçta olsun, 15 m3’ü aşmamaya çalışın. Böylece hem su hem de cebinizden çıkacak para tasarrufu mümkün olacak. Susuz kalmayacağınız sağlıklı günlere.”