Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    PENCEREMDEN: ADD’NİN KURULUŞUNUN 35. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN..!

    Atatürkçü Düşünce Derneği-ADD- 12

    Atatürkçü Düşünce Derneği-ADD- 12 Eylül 1980 NATO Darbesi sonrasında önce din derslerinin anayasa maddesi olarak zorunlu hale getirilip, FETÖ nün önünün açılması sürecinde Rahmetli Prof. Dr. Muammer Aksoy ve arkadaşları tarafından, Türban istismarı konusunda siyasetçilerin duyarsızlığı ve öngörüsüzlüğünü farkederek, bugünleri görerek 19 Mayıs 1989 yılında kurulmuştur. Kurucuları arasında Prof. Dr. Muammer Aksoy, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 1990’ların karanlığında emperyalizmin uşağı FETÖ’cü katiller tarafından katledilmiştir. Katilleri hala bulunamamıştır.

    Bu nedenle ADD, Atatürk Cumhuriyeti için çok büyük bedeller ödemiş dernektir. Dünyada Atatürk’ün adını taşıyan tek dernektir.

    ADD, 1. Meclis’de katip olarak çalışmış olan Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Karikatürist Bedri Koraman, Prof. Dr. Anıl Çeçen gibi çok değişik meslek gruplarından elli seçkin Cumhuriyet Aydını tarafından kurulmuştur.

    PROF. DR. MUSTAFA ALTINTAŞ’IN TANIKLIĞI VE 35. YILDÖNÜMÜ YAZISI

    Kurucularından rahmetli Prof. Dr. Muammer Aksoy’un en yakın arkadaşı ve katledildiği 31 Ocak 1990 tarihinde onu en son gören ve görüşen ve ADD Kurucu üyesi ve Başkan Vekili Prof. Mustafa Altıntaş’ın 35. Yıldönümü üzerine yayınladığı yazıyı burada paylaşıyorum.

    “Aydınlık günler diliyorum. Bugün iki 19 Mayıs’ı kutluyoruz. Bunlardan ilki, tam bağımsız, uygar ve çağcıl T.C.‘nin ilk adımını atan M. Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkışının 105. yılı. O, Büyük Atatürk ve silah ve düşünce arkadaşları başardılar. Fikri, vicdanı ve irfanı özgür kuşakların yetiştirilmesi ve o kuşakların da sonsuzluğa akıp giden senelerde, kurucusu olduğu laik Cumhuriyeti daha ileriye taşıyacakları inancına sahipti.

    İkinci 19 Mayıs ise, ilk 19 Mayıs’ın 70. yılında, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi, sosyal hukuk devletimizi yeniden yapılandırmak için kurduğumuz, kurucularından biri olma onuruna sahip olduğum ADD’nin 35. yılıdır. Her iki atılımı da buruk bir biçimde kutluyorum.

    Başta M. Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olmak üzere, yaşamdan kopartılan ADD’nin kurucu ve yöneticileri olan Prof. Dr. Muammer Aksoy’u, Doç. Dr. Bahriye Üçok’u ve Prof. Dr. A. Taner Kışlalı’yı özlemle, saygıyla anıyorum.”(ADD üyeleri olarak kendisine teşekkür ediyoruz.)

    ADD KAMU YARARINA ÇALIŞAN BİR DERNEKTİR

    16.04.1993 tarih ve 21554 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu’nun 28.03.1993 tarih ve 93/4239 sayılı kararı ile “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü alınmıştır. Ancak bayramlarda protokolle birlikte çelenk koymasının engellenmesinin utancı yaşanmaktadır.

    35. YILDÖNÜMÜNDE ADD 17. GENEL KURULUNA GİDİYOR

    Bu hafta sonu 1-2 Haziran 2024 tarihlerinde ADD Genel Merkez Genel Kurulu yapılıyor. 350 şubesinden gelen delegeler başta Genel Merkez Yönetim kurulu (GYK) olmak üzere Genel Merkez organlarını seçececekler.

    Genel Kurul Sonunda bir sonuç bildirgesi yayınlanması bekleniyor.

    Genel kurulda Genel Merkez organlarına seçilecek üyelere başarılar diliyorum.

    Başta kalleş suikastlerde hayatını kaybeden kurucu başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy, kurucularımız, Doç.Dr. Bahriye Üçok ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı olmak üzere; bugün hayatta olmayan tüm ADD kurucularını saygı ve minnetle anıyorum. Hayatta kalan yedi kurucu üyemize esenlikler diliyorum.

    Atatürk’süz ve Türksüz anayasa tartışmaları yapıldığı bu günlerde büyük bir mücadele veren ve verecek olan Atatürk Cumhuriyeti’nin bugünkü Müdafaa-i Hukuk ve Kuvayi Milliye örgütleri olan ADD’lerin 17. Genel Kurulunu selamlıyorum…