Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    PENCEREMDEN: DEMOKRASİLER DE İTİRAZ KÜLTÜRÜ ÖNEMLİDİR

    Genel seçimin ardından Van’da,

    Genel seçimin ardından Van’da, Gaziosmanpaşa, Beykoz’da, Tuzla’da , Ardahan’da ve ülkemizin doğusunda ve batısında bir çok yerinde seçmen iradesine karşı YSK üzerinden yapılan saygısızlık ve haksızlıklar devlet kurumlarındaki çürümeyi açıkça ortaya koydu.

    Muhalefetin itirazları ve yeniden sayım talepleri kabul edilmez iken, geçersiz oyun CHP ve Cumhur ittifakı adayları arasında CHP adaylarının. lehine oy farkının kapanmayacak boyutta olduğu yerlerde bile tekrar oy sayımlar yapılıyor.

    Ancak başta Van’lı yurttaşlarımızın olmak üzere halkın , CHP ve diğer muhalif partilerin tabanının karşı itirazları ve oylarına sahip çıkmaları üzerine geri adım atıldı. AKP’li Cumhurbaşkanının halkın iradesine saygılıyız diye açıklama yapılmasına rağmen YSK eliyle tam tersine olan gelişmeler toplumda büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Ancak Sonuçları değiştirme çabaları halkın ve devlet memurlarının vicdanında kabul görmedi.

    DEMOKRASİLER SOKAKTA YÜKSELİYOR

    Osmanlı İmparatorluğunun çökmesi ile milli egemenliğin üst yapı devrimleri ile halka verilmesi, Atatürk’ün öncülüğünde kadınlara seçme ve seçilme hakkının bir çok Avrupa ülkesinden önce verilmesiyle Sultanlıktan parlementer sisteme geçen Cumhuriyetimiz mazlum milletlere örnek olmuş, 20. YY da çağ atlayan bir devlet olmuştur. 1946 da ikinci Cumhurbaşkanımız İ.İnönü’nün çabalarıyla kansız bir devrim daha yaşanarak çok partili rejime geçilmiştir.

    Kanaatimce , 31 Mart 2024 de yapılan yerel seçimler sonrasında milli irade’nin çalınması girişimine karşı , ülkemizin doğusunda ve batısında halkın tüm baskılara rağmen oylarına sahip çıkması ile demokrasimiz 21.YY da üçüncü sıçramayı yapmıştır.

    Seçim sandıklarının başında ve sokaklardaki halkın demokratik direnişi tüm dünyaya örnek olmuştur.

    Bu dan sonra, geçmişte mühürsüz oylarla yapıldığı gibi i milli iradenin çalınması hiçte kolay olmayacaktır.

    Son yaşanan gelişmeler gösteriyor ki, Türkiye Cumhuriyetinin Seçmenleri , artık demokrasilerde itiraz kültürünün önemini kavramışlar ve özgüven sahibi olmuşlardır. Seçimden sonra CHP li belediyelere düşen görev ‘katılımcı demokrasi’yi hayata geçirerek, demokrasimizde 4. sıçramayı (demokrasi 4.0) tüm Dünya’ya örnek olacak şekilde gerçekleştirmektir.

    Sadece iktidar gücüne güvenip mazbatayı geç vererek, bu arada belediye kaynaklarını yandaşlarına transfer etme kurnazlığı ve çabaları belki bir kaç yerde başarılı olmuş olabilir, ancak bunu yapanların da mahkeme önünde hesap verecekleri günler yakındır.