Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GERÇEĞİN YÜZÜ: Mesleki Eğitim Çok Mu Önemli?

Mesleki ve teknik eğitim

Mesleki ve teknik eğitim sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçlar.

Mesleki eğitimi odağımıza da alarak Türkiye’de üniversite öğrencilerinin iş bulamadığı, ama aynı zamanda sanayinin de eleman bulamadığı bu kötü açmaza son verecek politikalar geliştirilmesi gerektiği bilinen bir gerçek.

Mesleki eğitimi desteklemek üzere Bakanlığımız 2012 devlet destekli özel mesleki ve teknik Anadolu liseleri için bir destek programı açıkladı.
Bu destek programı kapsamında bu okullara öğrenci başına 4 bin 500 TL destek veriliyor, ‘ilaveten öğrenciden para alınabilir’ deniyor.
Ancak genelde eğitim durumu düşük, aynı zamanda ekonomik durumu düşük ve üniversiteye gitmekten umudunu kesen çocuklar buraya geldiği için bu okul sahiplerinin ek bir para almaması gerekir..!

Mesleki eğitim, bireye iş yaşamında belirli bir meslek ile beceri, bilgi, tecrübe ve iş alışkanlıklarını kazandırmayı amaçlar.
Sonuç olarak iş hayatına adaptasyonu ve kişiliği geliştirmeyi mümkün hale getiren bir eğitimdir.

Yurtdışındaki örneklere de bakarak mesleki eğitimin çok önemli olduğunu daha net anlayabiliriz.
Ülke olarak mesleki ve teknik eğitime daha fazla eğilmemiz gerekiyor.