Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜM KARŞI ÇIKMALARA RAĞMEN 16 YILDIR VAZGEÇMEDİLER TAŞUCU’NUN KALBİNE HANÇER SAPLANACAK!

– 40 bin metrekarelik deniz alanına dolgu yapılacak! Göksu Deltası Kuş Cenneti doğal alanları zarar görecek! Cennetten bir köşe Taşucu sahili ve çevresi yok olacak..!
– Taşucu’nda gemi üretimi yanında, ayrıca gelen gemiler tamir, bakım ve onarım görerek denize, ekolojik düzene ve çevreye kirlilik saçacak!

Bu haberin fotoğrafı yok

16 yıldır karşı çıkılmasına rağmen Silifke’de Taşucu Limanı’nda yapılması planlanan tersane projesi için hazırlanan ÇED Raporu’nun bakanlık tarafından onaylanması, yeniden Mersin’de yaşayan duyarlı insanları, çevrecileri ve Taşucu’laları ayağa kaldırdı. 

Mersin’de 1983’te yapımına başlanan ve 1985’te faaliyete geçen Silifke Taşucu Limanı’nda yapılması planlanan Taşucu Tersanesi projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’nun, bakanlıktan tarafından yeniden uygun bulunmasına tepki gösteren vatandaşlar yetkilileri görevlerini doğru şekilde yapmaya çağırdı, aksi halde altından kalkılamayacak büyük bir vebal içinde kalacakları konusunda uyardı.

DENİZALANI DOLDURULACAK, DOĞAL ALAN YOK OLACAK, DENİZ VE ÇEVRE KİRLENECEK!

117 bin 708 metrekare proje alanının 76 bin 158 metrekaresi kara olurken, 40 bin 950,8 metrekarelik dolgu alanı yapılması planlanan Taşucu Tersanesi’nde, kıyıya paralel şekilde, kıyı kesiminde beton duvar oluşturulacak ve duvar ile beton saha arasında kalan kısım beton bloklar yerleştirilerek yeni rıhtım yapısı elde edilecek. Mersinliler yeniden gündeme getirilen projeye karşı çıkıp protesto ederken: “Taşucu ve doğal alan yok olurken, gemi üretimi yanında, ayrıca gelen gemiler tamir, bakım ve onarım görerek denize, ekolojik düzene ve çevreye kirlilik saçacak!” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Taşucu Tersanesi projesi kapsamında, çelik/alüminyum, ahşap ve polyester malzeme kullanılarak üretim yapılacağı belirtildi.

Projenin işletme aşamasında üretim hammaddeleri ve uzunlukları farklı toplamda yıl içinde 7 adet yat imalatı ve gemi boyu 140 m ve denize indirme ağırlığı 5 bin tonu geçmeyen; yük gemileri, özel maksatlı gemiler, römorkör ve destek gemileri üretileceği belirtildi. 

Üretilen deniz araçları satışa sunulacağı, ayrıca her yıl toplamda 100 adet deniz aracına da bakım onarım hizmetleri verilmesi planlandığı açıklandı.

AKTER A.Ş. 49 YILLIĞINA İŞLETECEK

Raporda, 13 Ağustos 2003 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkan bahse konu alan Mersin Ortak Girişim Grubu Şirketi Akter Akdeniz Taşucu Gemi San. A.Ş.’ye 15 Eylül 2003 tarihinden itibaren 49 yıllığına işletme hakkı devir sözleşmesi ile devredildiği, Taşucu Tersane Projesi’nin inşaat aşamasının ise 18 ay süreceği belirtildi.

HANÇER 400 MİLYON LİRA KAR İÇİN..!

Toplam maliyetin 90 milyon TL olması planlanan projenin yüzde 75’inin kredi, yüzde 25’inin de öz kaynak olarak karşılanacağı belirtildi.

Proje kapsamında, aylık karın 1 milyon 100 bin TL, yıllık karın ise 13 milyon 200 bin TL olması öngörülüyor. Öngörülen hesaplamalar neticesinde proje yaklaşık 7 yılda kendini amorti edecek. Şirket, 49 yıllığına kullanım hakkını aldığı tersane projesinden yaklaşık 400 milyon lira kar edecek. 400 milyon lira kar etmek için Taşucu’nun ve çevresinin kalbine hançer saplanacağını ve torunlarına kadar Cennet Taşucu’nun bu proje ile birlikte Cehennem Taşucu olacağını vurgulayan Taşucu’lalar geçmişte olduğu gibi yine bu projenin hayata geçirilmemesi için ellerinden geleni sonuna kadar yapmaya ve bu devasa çevre karşıtı projeyi protesto etmeye devam edeceklerini söyledi.

ARZU ÖZER

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin’de erkekler ortalama 74,9 yıl
Sıradaki Haber MERSİN’DE KADINLAR DAHA UZUN YAŞIYOR