Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçime gidilirken liste sorunu çözülmeli

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) başkanlığına adaylığını açıklayan Mersin Kadın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeliha Akkuş ilk işin MGC’ye üye olan Mersinli gazetecilerin liste sorununun çözümü ile başlaması gerektiğini söyledi.

Bu haberin fotoğrafı yok

 

Gazeteci-Yazar Zeliha Akkuş yaptığı açıklamada: “MGC’ye üye olan gazetecilerin oy kullanacağı MGC Genel Kurulunun yapılması, karar ve tarihinin açıklanması öncesi üye listesinin düzenlenmesi gerekmektedir. Her ne kadar seçim sürecinde listelerin yenilenmeyeceği söylense de, şu an seçim için belirlenen bir tarih yok. Dolayısıyla listelerin halen değiştirilebilmesi söz konusudur.

 

Üyelerin gerçek durumlarının belirlenmesi önemlidir. Cemiyete üye olan gazetecilerin iradelerini yansıtacak olan listenin düzenlenmesi işinin oluşturulacak bir komisyon tarafından yapılması sağlanmalıdır. Bu komisyonda görev alacak gazetecilerin kimler olacağı konusunda uzlaşmaya gidilmelidir. Komisyon liste düzenlemesi öncesi kriterleri üzerinde mutabakat sağlandıktan sonra üyeler tek tek görüşülerek, ortak akılla belirlenmesi sağlanmalıdır. Seçim sonrası yanlış başlayan bir iş olduğu varsayımı şüphesi ortadan kaldırılmalıdır. Genel kurulda komisyon neye göre ve nasıl üye listesi oluşturduklarını da genel kurula sunmalıdır. Eğer yeni bir başlangıç yapmak ve MGC’yi bir üst seviyeye, daha etkili ve yetkili bir seviyeye taşımak hedefimiz ise ‘liste’ sorunu acilen çözülmelidir.” şeklinde konuştu. 

    (HABER MERKEZİ)

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

UMUT CAN ERKAN Eğitim İş
Sıradaki Haber ‘SAĞLIKLI EĞİTİM VE GÜVENLİ OKULLAR İSTİYORUZ!’