Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin halkı seramikle buluştu

2. Uluslararası Soli Pompeipolis Alternatif Seramik Çalıştayı etkinliğinin açılışı gerçekleşti. Yurt dışından 3, Türkiye’den ise 7 seramik sanatçısının katıldığı etkinliğin küratörlüğünü yapan seramik sanatçısı Betül Kurt, amaçlarının Mersin halkına seramik sanatını tanıtıp, sevdirmek olduğunu dile getirdi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Fatma Sarıkaya- 28 Nisan-02 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 2. Uluslararası Soli Pompeipolis Alternatif Seramik Çalıştayının açılışı Mezitli Kent Konseyinde gerçekleşti. Seramik sanatçısı Betül Kurt ve Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serkan Gönenç  tarafından küratörlüğü yapılan 3 yabancı, 7 Türk sanatçının katılımı ile hayata geçirilen seramik çalıştayı Mersinliler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Çalıştayın ilk gününde her şeyin yolunda gittiğini söyleyen Küratör Betül Kurt, “Amacımız Mersin halkına seramik sanatını tam manasıyla tanıtarak sevdirmek. 5 gün boyunca sanatla iç içe yaşanmasını sağlamak, tüm sanatsal ve estetik süreçleri takip ederek bir sanat eserinin nasıl ortaya çıktığını, sanatçının eserle kurduğu bağı anlamalarını sağlamak. Çıkış noktamız yabancı ve Türk sanatçılarla yaptığımız bu sanat işbirliği ile iki kültür arasındaki farklılıklara rağmen sanat olgusu altında bir bütün olarak farklı kültürleri harmanlamaktır.” dedi.

 

 FARKLI KÜLTÜRLER BİR ARAYA GELDİ

 

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen çalıştaya Almanya’dan Katharina Böttcher, Yunanistan4dan Thodoris Galigalidis, Kore’den Yongm onn Kim, Türkiye’den ise Prof. İsmail Yardımcı, Yrd. Doç. Candan Güngör, Öğr. Gör. Kamuran Özlem Ayla Sarnıç, Öğr. Gör. Vefa İrdelp, Öğr. Gör. Ergün Arda, Öğr. Gör. Serkan Gönenç ve Seramik Sanatçısı Betül Kurt katıldı.

 

Küratör Serkan Gönenç, farklı kültürlerdeki disiplinleri seramik sayesinde bir araya getirdiklerini belirterek, “Sanatçıların kültürel ve sanatsal birlikteliğini arttırmak, iki kültür arasında sanat adına bağlar kurmayı hedefleyerek çıktık bu yola. Binlerce yıllık geçmişe sahip seramik kültürünün tanıtılması, çağdaş örneklerle desteklenmesi ve sanatçı-akademisyen-öğrenci-sanatsever arasındaki birlikteliğin arttırılması adına bu çalıştayı gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

 

Çalıştay kapsamında alternatif pişirim teknikleri kullanılarak üç boyutlu seramik eserler Raku, Naked Raku, Obvara, Horsehair ve Sagar gibi özel pişirim teknikleri kullanılarak gerçekleştirilecek. Etkinlik sonunda yapılan eserler 02-08 Mayıs 2017 tarihleri arasında Marina Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak. 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

UMUT CAN ERKAN Eğitim İş
Sıradaki Haber ‘SAĞLIKLI EĞİTİM VE GÜVENLİ OKULLAR İSTİYORUZ!’