Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekli-Sen’den 1 Mayıs çağrısı

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi işçi haklarına sahip çıkmak için Mersin halkını 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırdı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Fatma Sarıkaya- Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın açıklamasıyla Mersinlilere 1 Mayıs çağrısı yaptı. Sendika adına konuşan Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu 1 Mayıs ruhunun kendilerine bırakılmış bir miras olduğunu söyleyerek, “İnsanlık tarihinde 1 Mayıslar bundan 131 yıl önce hayatı yaratanların bir mücadelesinin bizlere mirasıdır. İnsanlığın getirdiği tüm olumlu ve olumsuz miraslar omuzlarımızdadır. Dünyamızın, ülkemizin ve coğrafyamızın tüm vebalini omuzlarımızda taşıyoruz. Bu vebalden kurtulmak için mücadele ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAŞANASI BİR GELECEK”

 

Başkan Alaybeyoğlu, bu güne kadar yaptıklarıyla gurur duyduklarını ifade ederek, çocuklarına yaşanılacak bir gelecek bırakma çabasında olduklarını dile getirdi. “İnsan olarak yetişkin ve yaşlılık dönemindeyiz. Bu güne kadar yaptıklarımızla gurur duyuyoruz. Yarınlar için mücadelemizde de gururla var olmak niyetindeyiz. Tarihsel süreç, bizim irademizle tarihe ışık ve tarihsel sürece parmak izlerimizi bırakmak istiyoruz. Toplumun içindeyiz, içinde olmaya da devam edeceğiz. Gelecekte biz yoksak bile çocuklarımız var, torunlarımız var. Onlara yaşanası bir dünya bırakmak istiyoruz.”

 

1 Mayıs 1977’de katledilen 34 yoldaşımızın katillerinin tüm boyutları ile yargı önüne çıkartılarak yargılanmalarını istiyoruz, içimizde kanayan bu yaramız dursun istiyoruz.

 

“1 MAYISTA ALANLARA”

 

Özgürlük ve demokrasiden emekli olunmayacağını belirten Ali Alaybeyoğlu, “Kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmaya, insanın ve doğanın sömürülmesine karşı çıkmaya, haksız yere işten atmalara, ihraçlara ve iş cinayetlerine karşı çıkmaya, her türlü ayrımcılığa karşı çıkmaya, tacizler, tecavüzler, çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine karşı çıkmaya, işsizliğe, yoksulluğa ve açlığa karşı çıkmaya, savaşa, silaha ve ölümlere karşı mücadele etmeye, ülkemizde bölgemizde ve dünyada savaşa karşı barışı savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Herkesi 1 Mayısa, Cumhuriyet Meydanına gelmeye çağırıyoruz.” dedi.

 

1 Mayıs 1977’de öldürülen 34 kişinin katillerinin tüm boyutları ile yargı önüne çıkartılarak yargılanmalarını isteyen Alaybeyoğlu,  “İçimizde kanayan bu yaramız  artık dursun istiyoruz.” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

UMUT CAN ERKAN Eğitim İş
Sıradaki Haber ‘SAĞLIKLI EĞİTİM VE GÜVENLİ OKULLAR İSTİYORUZ!’