Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEVRE BAKANLIĞI 12 ADET BALIK ÇİFTLİĞİNİ ONAYLADI. 10 ADET DE SIRADA..! MERSİN MİLLETVEKİLLERİ NE İŞE YARIYOR..?

Mersin’de turizmi öldürmek için, denizlerin ekolojik dengesini bozup denizlerdeki canlıları, çevreyi ve doğal güzelliklerimizi yok etmek için her türlü çevre felaketine sebep olacak adımları atan hükümet, bu konuda geri adım atmalı; akla, bilime ve hukuka aykırı olan olumlu ÇED raporlarını iptal etmelidir.

Bu haberin fotoğrafı yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Silifke Dana Adası açıklarında kurulacak olan 12 adet balık çiftliğinin ÇED raporunun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafında yeterli bulunduğunu ve nihai kabul edildiğini duyurdu. Ayrıca Aydıncık’ta kurulacak olan 10 adet balık çiftliği ile ilgili ÇED raporları ise 26 Eylül’de değerlendirilecek..!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Silifke Dana Adası açıklarında kurulacak olan 12 adet balık çiftliğinin ÇED raporunun yeterli bulunduğunu ve nihai kabul edildiğini duyurması üzerine, Mersinli çevreciler, STK örgütleri, kuruluşlar ve Mersin Barosu alınan karara büyük tepki göstererek, “Mersin Milletvekilleri ne işe yarıyor..?” diye sordu.
Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz konuyla ilgili açıklamasında: “Denizlerin ekolojik dengesini bozduğu ve deniz kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle pek çok ülke balık çiftliklerini kaldırırken, Muğla’dan kovulurken, bizde mantık neden ters işliyor? Herkes gider Mersin’e, biz gider tersine. Hükümetin Mersin’in cennet koylarına balık çiftliklerini, bu kadar tepkilere rağmen ısrarla kurmak istemelerindeki neden nedir? Aydıncık’ta kurulacak olan 10 adet balık çiftliği ile ilgili ÇED raporları ise 26 Eylül’de değerlendirilecek. Mersin’de turizmi öldürmek için, denizlerin ekolojik dengesini bozup denizlerdeki canlıları, çevreyi ve doğal güzelliklerimizi yok etmek için her türlü çevre felaketine sebep olacak adımları atan hükümet, bu konuda geri adım atmalı; akla, bilime ve hukuka aykırı olan olumlu ÇED raporlarını iptal etmelidir. Kentimizin geleceğini yok edecek değil, kentimizin geleceğine yön verecek adımlar atılmalıdır” diye konuştu. 

“PES ETMEYECEĞİZ”

Gerek sivil toplum örgütlerinin, gerekse yöre halkının balık çiftliklerinin kurulmasına karşı çığ gibi yağan tepkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz: “Mersin Barosu olarak gerek ülkemizde, gerekse kentimizde her türlü toplumsal sorunlara ve çevre felaketlerine karşı ilk tepkiyi gösteren kurumlar arasındayız. Kentimizin geleceğine en ufak zarar verecek projelerde, her zaman sivil toplum örgütlerinin ve Mersin halkının mücadelesine destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kentimizde mantar gibi çoğalan balık çiftliklerine karşı mücadelemizden pes etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.
Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, yöre halkının Eylül ayı sonuna kadar itiraz ve görüşlerini Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunabileceğini de söyledi.

TURAN DAL

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kurdali Mahallesi’nde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan
Sıradaki Haber TOROSLAR’DA DAYANIŞMA RUHU