Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Bizden teminat mektubu istendi’ ‘SÖZÜN BİTTİĞİ YER’

“Ne olduysa sözleşme yenileyeceğiz, bizden teminat mektubu istedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü kime bağlı? Cumhurbaşkanlığı sisteminden sonra ne olmuş diye bakayım dedim. Cumhurbaşkanı, altında Kültür ve Turizm Bakanı sonra Vakıflar Genel Müdürü. Ben kime bağlıyım? Sözün bittiği yer.”

Bu haberin fotoğrafı yok

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Kasım ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.  Başkan Seçer, “Taş Bina” olarak da bilinen Mersin Büyükşehir Belediye Hizmet Binası için istenen teminat mektubu konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan bina için Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası’ndan teminat mektubu alması gerektiğini belirten Başkan Seçer, “Ne olduysa sözleşme yenileyeceğiz, bizden teminat mektubu istedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü kime bağlı? Önceden devlet bakanlıklarına bağlıydı. Cumhurbaşkanlığı sisteminden sonra ne olmuş diye bakayım dedim. Cumhurbaşkanı, altında Kültür ve Turizm Bakanı sonra Vakıflar Genel Müdürü. Ben kime bağlıyım? Sözün bittiği yer” dedi.

“Binadan çıkalım, çadır kuralım hizmet binası olarak kullanalım”

Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının konuyla ilgili yazışmalar ve şifahen görüşmeler de yaptığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Biz belediyeyiz arkadaş. Siz bizden niye teminat mektubu istiyorsunuz? Bunu da indirdiler. Allah razı olsun, iskonto da yaptılar. Arkadaşlar bu olur mu? Git, gel, yazış, mesai harca. Bu nasıl bir düzendir? Burası belediye, kamu kurumu. Orası kamu. Devlete bağlı. Cumhurbaşkanı’na, bakana bağlı. Nereden çıktı bu? Yani bugüne kadar hiç bize böyle bir şey uygulanmamış. Görmemişiz. Hepsi hepsi 725 bin 400 TL teminat mektubu. Alalım, verelim. İller Bankası’ndan yetki alalım. İller Bankası da verirse verelim. Yoksa binadan çıkalım, çadır kuralım belediye hizmet binası olarak kullanalım. Yani bunlar olur mu arkadaşlar?” diye konuştu. Konuşmaların ardından söz konusu madde ilgili komisyona sevk edildi.

“Yasaların dışına çıkılmışsa bu bir cinayettir”

Başkan Seçer, CHP Meclis Üyesi Avukat Ünzile Kuru’nun Mersin’in Akdeniz ilçesinde eşarbı iş makinesine takılan kız çocuğunun hayatını kaybetmesini gündeme getirmesi üzerine, “Eğer yasaların dışına çıkılmışsa bu bir cinayettir. Yasalar çerçevesinde o işletme eleman çalıştırıyor, bir iş kazası meydana gelmişse onu da iş kazası olarak tanımlayabilirim. Ama koruma altındaki sığınmacıların çocuklarının çalıştığı bu tip yerlerde ki bu evladımız da o statüde bir çocuk. Bu konu notlarımda vardı. Böyle şeylerden bahsetmek istemedim Meclis’te. Siz annelere, babalara ya da işyeri sahiplerine kızmayın. Buna göz yuman yetkililere kızmaktan ziyade, göreve çağırmak ve haklarında aslında işlem yaptırmak lazım. Mersin bu konularla anılmamalı. Yasalar uygulanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çıkartılıyor. İş yasaları da böyle, iş kanunları da böyle. Herkesin bu kanunlara riayet etme zorunluluğu vardır. Ama ben görüyorum ki bu Türkiye’nin her tarafında sorun haline geldi. Umut ediyorum bir an önce bu sesimiz yetkililer tarafından duyulur ve bundan sonra denetimler sıklaştırılır” ifadelerini kullandı.

MEHMET ÖZCAN

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

UMUT CAN ERKAN Eğitim İş
Sıradaki Haber ‘SAĞLIKLI EĞİTİM VE GÜVENLİ OKULLAR İSTİYORUZ!’