Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATATÜRK PARKI’NDA PROTESTO

Bu haberin fotoğrafı yok

Mersin Limanı’nın genişletilmesi için “Yürütmeyi durdurma” kararına karşı şirketin talebi doğrultusunda yeniden keşfin yapılması Atatürk Parkı’nda protesto edilirken, Mersin Çevre Platformu (MERÇED), yürütmeyi durdurma kararına karşı şirketin açtığı davanın ardından yeniden keşif yapılmasını protesto etti. Konuya ilişkin basın açıklamasında bulundu. Açıklamaya katılım yoğun olurken, MERÇED adına açıklamayı yapan Başkan Sabahat Aslan, ranta geçit vermeyeceklerini söyleyerek, Bilirkişi heyetinin raporundan sonra yürütmeyi durdurma kararının verildiğini aktaran Aslan, bilirkişi heyetine yeni atamalar yapılarak keşfin yeniden yapılmasını doğru bulmadık. Kentin yaşam ve yeşil alanlarının rant uğruna ciddi saldırılar yapılıyor ve doğanın katledilip çevre kirletiliyor.” dedi. 
 
Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi olan MIP A.Ş’nin mevcut limanın Atatürk Parkı’na doğru genişleme projesinin de bir rant projesini olduğunun altını çizen Aslan, “Bu proje hukuksuzdur ve kent yaşamına bir saldırı olup, Atatürk Parkının yok olmasına neden olacak. Mersin’in simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alan. Tarihten gelen Atatürk Parkı sürekli
halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları Atatürk Parkının halk tarafından kullanımını
engelleyecek. Keşif heyetinden bilimsellikten doğadan ve halktan yana karar vermelerini talep ediyoruz.
Atatürk Parkı Halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Bundan sonrada mücadelemizi sürdüreceğiz.”dedi. 
 Açıklamanın ardından keşfin yapıldığı alana kadar yürüyüş yapıldı.

DEVRİM SANCI

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

UMUT CAN ERKAN Eğitim İş
Sıradaki Haber ‘SAĞLIKLI EĞİTİM VE GÜVENLİ OKULLAR İSTİYORUZ!’