Ana Sayfa › › ANI YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
ANI YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Mersin Üniversitesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Mersin Şubesi Anı Yarışması’nın bu yıl 7.ncisi düzenledi. Gerçekleşen konferansta Anı Yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.
Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu’nda Mersin Üniversitesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi, ‘İnsan En Güzel Hikaye’ başlıklı altında birlikte düzenledikleri konferansta, Anadolu Yarışması’nda derece yapan Ecren Başkurt’un “Akıl Kırıntısı” adlı eseri birinci olurken, Pınar Üce’nin “Sevgili Anneler” adlı eseri ikinci, Zelal Gültekin’in “En Zor Gün”adlı eseri üçüncü seçilirken, Esra Pekoğlu’nun “İşaret” adlı eseriyle mansiyon ödülüne layık görüldü.
Ödül törenine Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Erim, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, il protokolünden temsilciler yer alırken öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencilerde katıldı.
ÇAMSARI: “TOPLUM BİLİMLE BERABER BİRÇOK BİLİNMEYENİ AÇIKLIĞA KAVUŞTURACAK”
Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı: “Ümidimiz ve temennimiz, bilimin ve bilimsel çalışmaların, insanlığa insanın kendi gerçeklerini keşfedeceği gelişmelerin kapılarını bir an evvel aralamasıdır.” şeklinde belirterek bilim ve teknoloji alanında kaydedilen gelişmeler ve ulaşılan bilgi birikimi, sosyoloji, psikoloji gibi toplumsal ve beşeri bilimlerin önünü açacak, insanın ve toplumun birçok bilinmeyen yönlerinin açıklığa kavuşturulmasına yardımcı olacağını ifade etti. Sözlerine devam eden Çamsarı: “Kısaca, ister doğa bilimlerinin, ister beşeri bilimlerin, isterse de sosyal bilimlerin en temel amaçlarından biri, insan denilen bu fiziki, biyolojik, toplumsal ve psikolojik gerçekliği anlamak ve açıklamaktır. Burada bilen de, bilinmek isteyen de, bilmeye çalışan da insandır, insanın kendisidir.” dedi.
Ardından söz alan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Mustafa Erim ise: “Dereceye giren eserleri yazan öğrencilerin günümüz yazarlarının izinden gidiyorlar. Onların geleceğin büyük romancıları, hikayecileri ve öykü yazarları olmalarının umut ışığını yakıyorlar.” diyerek konuya dikkat çekti.
İnsan denen varlıkta en iyiyi, en kötüyü görmenin mümkün olduğunu kaydeden Erim, insanın en güzel hikaye olduğunu kaydetti.
Erim, ruhu kararmış bir bedenin içinde olsa da doğrunun peşinde olmak, doğruyu aramanın insanın yazgısı olduğuna dikkat çekerek: “Eğer insan insanlığa ayarlamamışsa saatini, harcadığı zamanı yaşamaktan saymak doğru olmaz. Asli görevimiz Dünyaya çeki düzen vermek çabası değildir. Bizimkisi kendimize çeki düzen verme çabasıdır. En zoru da budur aslında. Ve insan kendi tehlikesinin farkına vardığı zaman tehlikenin önüne geçecektir. İşte o zaman insan varlığının manasını kavrayacak ve kendi güzel hikayesini yazacak ve yaşayacaktır. Gelin dostlar, en güzel insan hikayelerinin yazıldığı bu günü milat kabul edip bizde yaşantımızla kendi hayatımızda geleceğe övünçle bırakacağımız en güzel insan hikayelerini yazalım” dedi.
Konuşmaların sonunda bayan escort bursa yarışmanın birincisi Ecren Başkurt’a birincilik ödülünü Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı takdim etti. İkinci olan Pınar Üce’ye Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Dr. Mustafa Erim ödül verdi. Üçüncü olan Zelal Gültekin’e Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve mansiyon ödülüne layık görülen Esra Pekoğlu’na da ödülünü Rektör Danışmanı Prof. Dr. Durmuş Ali Aslan verdi.
YORUMLAR