Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BELEDİYELERDE İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLAYACAK..! SGK’DAN GEÇMİŞ BORÇ ŞOKU!

“Gün gelecek belediyeler maaş ödemekte zorlanacak derken gelmekte olanı söylüyordum. Bunlar iyi günler!”

“Gün gelecek belediyeler maaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında CHP’li belediyeleri işaret ederek Maliye Bakanlığı’nın belediyelere borçlarına yönelik tahsilata başlayacağını söylemesinin ardından belediyelere borç bildirimi gönderildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, “Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK’ya olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor. Amacımız, SGK’ya olan prim borçlarını tahsil ederek, kayıt dışı ile mücadele ederek ve istihdamı artırarak SGK’nin prim gelirlerini artırmaktır, emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza daha iyi imkanlarla hizmet vermektir.” dedi.
“DAHA KÖTÜSÜNE HAZIRLANMAKTA FAYDA VAR!”

Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan bu durumun olacağını bildiğini söyleyerek, “Zamanına Erdoğan karar verecekti. Erdoğan, ‘Hazine Bakanlığı belediyelerin mevcut borçlarının tahsiline başlayacak’ açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan 96 milyar TL borçları için ödeme emri gönderdi. Gün gelecek belediyeler maaş ödemekte zorlanacak derken gelmekte olanı söylüyordum. Bunlar iyi günler, daha da kötüsüne hazırlanmakta yarar var.” ifadelerini kullandı.

“ATILACAK EN KOLAY ADIM PERSONEL KISINTISI!”

Belediyelerin İller Bankası ve SGK’ya olan borçlarının kaynağında kesilecek olmasının her ay Ankara’dan aktarılan kaynağın en az yüzde 25 tırpanlanması demek olduğunu belirten Ayan, “Belediyeler bugüne kadar çok da ciddiye almadıkları ‘Ya he he’ diye geliştirdikleri tasarruf tedbirlerine zorunlu ve radikal biçimde uyacak. Yerel yönetimler de tıpkı Erdoğan yönetimi gibi itibardan tasarruf gibi tedbirlere başvurmayacakları için ilk atılacak en kolay adım personel kısıntısı. Bu ise işin kaybeden insanların hanelerine aş götürememeleri demek!” şeklinde konuştu.

“BİZ BUNA DEMOKRASİ DİYORUZ!”

Mersinli vatandaş da bu duruma tepki gösterdi.
Vatandaş, “Son seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen belediyeler son 5 yıldır SGK’ya olan borçlarını ödememişler. Şimdi belediye ellerinden gidince merkezi hükümet olarak muhalefet belediyelerine bu borçları hemen ödeyin diyorlar. Onaylanmış kredilerini vermiyorlar. Ve biz buna demokrasi ve eşitlikçi yönetim anlayışı diyoruz. Tabi yersen!” açıklamasında bulundular.