Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitim Bakanlığı niçin sessiz kalıyor! YARDIMCI KİTAP VE KREŞ SETLERİ SOYGUNU!

“Okul yönetimi veya öğretmenler, ‘Şu yayınevinin şu kitapları olacak, o kitapları da şu kırtasiyeden alacaksınız’ diyerek bize adres gösteriyor.”

Bu haberin fotoğrafı yok

Okullar açıldı. Çocuklar ve veliler heyecanlı. Yeni eğitim yılında da sorun olan konular yine velilerin karşısında. Yaşanmakta olan bu konular, yıllardır çözümü bulunamayan, velilerin belini büken önemli büyük sorunlar.

KAYNAK KİTAPLAR 
ÇOK PAHALI!

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan ve bu konuda çok dertli olduğunu önemle vurgulayan öğrenci velisi: “Ben okula giden 2 çocuğu olan bir veliyim.  Ekonomik krizi hep birlikte yaşıyoruz. Çok zor şartlar altında çocuklarımıza eğitim aldırmaya çalışıyoruz. Birde bunun üzerine, öğretmenler tarafından çeşitli dersler için bizlere dayatılan yardımcı eğitim setleri veya kitaplar var. Yok, test kitabı, yok pratik kitabı, yok soru bankası, isteniyor. Kaynak kitaplar çok pahalı bizim belimizi büküyor. Bu kaynak kitaplara artık para yetiştiremiyoruz. Birde bunun kırtasiye malzemeleri giderleri var.” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

HER DERS KİTABI İÇİN KAYNAK KİTAP BASKISI!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği kitapların müfredatı genişletilmiş olsa da, bu kitapları çözebilmek adına birde kaynak kitapların gerekiyor olmasına bir anlam veremediklerini belirten öğrenci velileri: “Öğretmenler, her ders için kaynak kitapların alınması konusunda baskı uyguluyor. İşte bu noktada, çeşitli derslerde öğrencilere dayatılan yardımcı kitap alma zorunluluğu biz velileri çileden çıkarıyor.” diye konuştular.

KIRTASİYECİLERLE 
ANLAŞMA MI VAR?

Öğrenci velileri olarak, ellerine verilen listedeki kitapları kendi istedikleri yerden temin edemediklerini, kendilerine kırtasiyeci adresi verildiğini tepki göstererek dile getiren veliler: “Okul yönetimi veya öğretmenler, ‘Şu yayınevinin şu kitapları olacak, o kitapları da şu kırtasiyeden alacaksınız’ diyerek bize adres gösteriyor.
Çeşitli yayınevleri-kırtasiye firmalarıyla anlaşan okul yönetimleri ve öğretmenler, yardımcı kitap soygununun baş aktörleri olarak mı faaliyet gösteriyor? Yoksa bilmediğimiz başka şeyler mi var? Anlayamadımız, Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği kitaplar neden yetersiz kalıyor? Öğretmenler niçin yardımcı kitap almamız için bu kadar çok ısrar ediyor? Valilik, Milli Eğitim Müdürü ve yetkililer bu duruma neden el atmıyor? Milli Eğitim Bakanı bu konuda niçin sessiz kalıyor?” diyerek yetkililerden sorularına cevap beklediklerini ifade etti.

ANAOKULU VE KREŞLER DE 
AYNI SOYGUN..!

Öğrenci velileri Anaokulu ve Kreşlerde de aynı soygunun yaşandığını belirterek:  “Bizler veliler olarak devlete ait Anaokullarının ve Kreşlerin talepleri ile kırtasiye masraflarının kıskacı altında da eziliyoruz. Kreşlerdeki el becerisi malzemeleri, zeka geliştirici kitaplar, okul öncesi aktiviteler seti neden velilerden temin ediliyor? Devletimizin bu tür eğitim harcamalarını karşılaması gerekmiyor mu? 
Birilerinin bu soyguna artık ‘dur’ demesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere tüm yetkilileri görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

ARZU ÖZER

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Sıradaki Haber Ekmen: ‘Türkiye’den konulacak irade tüm bölgeyi olumlu etkiler’