Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TARSUS ÜNİVERSİTESİ VE TİM-TEB GİRİŞİM EVİ İŞBİRLİĞİNDE YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞECEK

Tarsus Üniversitesi ile Mersin TİM-TEB Girişim Evi yetkili kurumu Akdeniz İhracatçı Birlikleri arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Tarık Ciğer tarafından imzalanan protokol kapsamında; öğrenciler, girişimcilik alanında önemli tecrübeye sahip Türkiye Ekonomi Bankası ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ortak oluşumu TİM-TEB Girişim Evi’nin imkanlarından yararlanma fırsatı yakalayacak. 

Tecrübe paylaşımı yapacak eğitmenlere ilave olarak girişimci adayı öğrenciler, TİM-TEB Mersin Girişim Evi tarafından sunulacak ofis imkanlarından faydalanabilecek ve proje başvuruları için ücretsiz danışmanlık alabilecek.  

Tarsus Üniversitesi’ne bağlı Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer alan Otomotiv Mühendisliği Bölümü ile Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bünyesinde yer alan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde 2018/2019 güz döneminde verilecek Girişimcilik dersleri, dersin ilgili Öğretim Üyeleri yanında Mersin Teknopark içerisinde hizmet vermekte olan Mersin TİM-TEB Girişim Evi’nden konuk eğitmenlerin katılımı ile de desteklenecek.

Protokol imza töreninde konuşan Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, TİM-TEB Girişim Evleri’nin çalışmalarını takip ettiğini ve başarılı bulduğunu ifade ederek, bu defa Tarsus Üniversitesi ile işbirliğinde çalışma yürütecek olmalarından duyacağı memnuniyeti dile getirdi. Başta TUBİTAK olmak üzere girişimcilik alanında KOSGEB, AB ve Bölgesel Ajanslar vasıtası ile çeşitli hibe ve destekler verildiğini belirten Aydın, “Öğrencilerinin bu desteklerden faydalanmasına vesile olması ve aynı zamanda Üniversite-Sanayi işbirliğine katkı sunması açısından bu protokolü önemli buluyoruz. Özel sektör, STK ve meslek örgütlerinden gelecek her türlü işbirliği ve desteğe kapılarımız açık” diye konuştu.

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Tarık Ciğer ise,  girişimciliğin özellikle de teknoloji alanındaki iş fikirlerinin önemini vurgulayarak, öğrencilere sunulacak eğitim ve sonrasında sağlanacak imkanların iyi değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti. Kendisinin de bir girişimci olarak birçok ülkeye ihracat yaptığını ifade eden Ciğer, ülkemizin ve gençlerimizin yenilikçi iş fikirlerine ihtiyacını olduğunu ve onlara güvendiğini sözlerine ekledi. 
 

Bültendir

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin’de okul çıkış bir öğrencinin
Sıradaki Haber Mersin’de bir öğrencinin öldüğü, bir öğrencinin yaralandığı kazada sürücünün yargılanmasına başlandı