Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“EĞİTİM BİRÇOK SORUNLA KARŞI KARŞIYA”

Laik Bilimsel Eğitim Platformu- LABEP, Yeni Eğitim Yılı konusunda basın açıklamasını yaptı.

Bu haberin fotoğrafı yok

LABEP olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği-Mersin Şubesi Atatürk Düşünce Derngeği-Mersin Şubesi
Cumhuriyet Kadınları Derneği-Mersin Şubesi Eğitim-İş-Mersin Şubesi Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği–Mersin Şubesi adına ortak açıklamayı yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi Başkanı Maryet Tanlı, laik ve bilimsel eğitimin çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinin güvencesi olacağını belirtti.
 2018-2019 Eğitim Yılının müfredat programından her yıl değişen sınav sistemine, öğrenci yerleştirme kargaşasından, öğretmen atamalarına ve bunun gibi daha birçok sorunlarla karşılaşıldığına değindi. 

“GÖÇLE GELEN ÇOCUKLARIN SAYISINA DİKKAT!”

  Maryet Tanlı dinselleşme ve piyasalaşma; eğitimin niteliği; eğitim bütçesinin eşit olmayan dağılımı; göçle gelen çocukların sayısındaki artış gibi konuların dikkate alınması gerektiğini belirtti.
Basın açıklamasına devam eden Tanlı: “Çocuklarımızın ve Ülkemizin Geleceğinin güvencesidir.
2018-2019 Eğitim Yılı müfredat programından her yıl değişen sınav sistemine,öğrenci yerleştirme kargaşasından, öğretmen atamalarına ve alt yapı eksikliğine kadar çok yönlü sorunlarla başlıyor. 

Eğitimde dinselleşme ve piyasalaşma; eğitimin niteliği ;eğitim bütçesinin eşit olmayan dağılımı; göçle gelen çocukların sayısındaki artış gibi konular dikkate alınmalı, tartışılmalı ve çözüme ulaştırılmalıdır.
Eğitim politakalarını bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere göre güncellemek gerekirken, laik bilimsel eğitimden uzaklaşan, karma eğitimin sınırlanmasına yönelik girişimleri kınıyoruz.
Bilim ve teknolojide öne geçen ülkelerin diğerleri ile arayı açtığı bir çağda, müfredatımızın bilimsel temellere dayanması ülkemiz için hayati öneme sahiptir.” dedi.

“SORGULAYAN ÖZGÜR DÜŞÜNEN GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ”

Sorgulayan, özgür düşünen, dijital okuryazarlık ve yabancı dil becerileri gelişmiş gençler yetiştirmeye odaklanmamız gerektiğini vurgulayan Maryet Tanlı: “Türkiye, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmayı taahhüt etmiştir. Eğitimde 2030’a kadar kız ve erkek çocukların tamamının onları ilköğretime hazır hale getirecek kaliteli okul öncesi eğitimine erişimlerinin güvence altına alınması gerekir. Ancak ülkemizde 4-5 yaş grubunun yüzde 43’ü, 5 yaş grubunun ise yüzde 55,5’i okul öncesi eğitimde yer almaktadır. Ayrıca, 2030’a kadar eğitim alanındaki toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin ortadan kaldırılması sağlanması gerekir.Bu açıdan karma eğitimden geriye gidir önlenmelidir.
Atatürk, çocuklarımız ve ülkemiz için en önemli ilkeyi ‘Fikri hür,Vicdanı hür, irfanı hür nesiller !’ diyerek en yalın bir şekilde ifade etmiştir.
LABEP olarak, her çocuk için özgür bireyler olarak yetişmelerine destek olacak laik bilimsel çağdaş eğitimin sağlanmasını istiyor, geleceğimiz olan çocuklarımızın ve öretmenlerimizin yeni eğitim öretim yılını kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

TURAN DAL

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası
Sıradaki Haber ‘Mersin, 2023’te hedeflediğimiz ihracat rakamlarını aştı’