Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“VATANDAŞLARIMIZ DİKKAT ETMELİ”

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklamada, avukat diplomasına sahip olmadığı halde Mersin’de kendisini avukat olarak tanıtarak, avukatlara ait yetkileri kullanıp vatandaşları dolandıran şüpheli şahıs S.Y hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Vatandaşlara uyarıda bulunan Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Vatandaşlarımız, hak kayıplarına uğramamak için aracı kurumlara, dilekçecilere, iş takipçilerine kesinlikle itibar etmemeli, baroya kayıtlı avukatlara müracaat etmelidir”  diyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “S.Y isimli şahıs, avukat olmadığı halde Mersin’de avukat tabelası asarak ve haricen öğrendiğimize göre muvazaalı yoldan alacak devralarak ve kanunların tanıdığı başka hakları kötüye kullanarak avukatlara ait yetkileri kullanmaktadır. Böylelikle şüpheli şahıs S.Y. 1136 sayılı Avukatlık Kanunun “ Yalnız avukatların yapabileceği” işler başlıklı 35. Maddesini ve 63. Maddesini ihlal etmiştir. Yapılan eylemler açıkça 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 63/1,2,3 maddesi hükümlerine aykırıdır.1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun ‘Yalnız avukatların yapabileceği İşler’ başlıklı 35 maddesinin 1. Fıkrasında “Kanun işlerinde ve hukuki meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem ve yargı yetkisini haiz bulunan gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adli işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek, yalnız baroda yazılı avukatlara aittir” denilmiştir. Ayrıca, Avukatlık Kanunu’nun 63. Maddesi 3. ve 4. Fıkrası: Madde 63 – (Değişik: 23/1/2008-5728/334 m.) Avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde muvazaalı yoldan alacak devralarak ve kanunların tanıdığı başka hakları kötüye kullanarak, avukatlara ait yetkileri kullananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırlar. Mahkemeler, icra ve iflas daireleri ve barolar, bu maddenin kapsamına giren bir olayı öğrenince Cumhuriyet Savcılığı’na bildirmek zorundadırlar. Yapılacak kovuşturma sonucu Cumhuriyet Savcısı tarafından baroya bildirilir” diye konuştu.
 
“HAK KAYIPLARINA UĞRAMAMAK İÇİN BAROYA KAYITLI AVUKATLARA MÜRACAAT EDİN”
 
Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında ayrıca, avukat olmadığı halde avukatlık yetkilerini kullanarak adli işlerle ilgili dilekçe yazan, “icra takibi yapılır”, “dava dosyası hazırlanır”, “anlaşmalı boşanma dilekçesi ve dava dosyası hazırlanır”  beyanları ve buna ilişkin tabelaları bulunan şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayarak, “Kimse onurlu mesleğimize göz dikmesin. Mersin Barosu olarak, avukatlık mesleğine yapılan bu ölçüsüz saldırılara karşı her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu konunun da takipçisi olacağız. Bu tür hukuksuzlukların durdurulması mesleğimizin saygınlığına ve kamu yararına olup, hukukun bir gereğidir” dedi.
 
Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Vatandaşlarımız maddi ve manevi hak kayıplarına uğramamak için tanımadıkları, güvenmedikleri, bilmedikleri insanlara vekâlet vermemesi gerekmektedir. Ayrıca, aracı kurumlara, dilekçecilere, iş takipçilerine kesinlikle itibar edip gitmemeliler. Aksi takdirde vatandaşlarımız onarılamaz hak kayıplarına uğrayarak, hakları zayi olur. Kesinlikle işlerini baroya kayıtlı bir avukat aracılığı ile takip etmeliler. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu konuda dikkatli araştırma yapmalarını, tereddüt duydukları konularda baromuza müracaat ederek bilgi almalarını rica ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

TURAN DAL

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MERMOB ve MSR Fuarcılık tarafından
Sıradaki Haber Mersinli Mobilyacılar Yatırım Alanı İstiyor