Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Üniversiteler ile Sanayi ayrılmaz bir bütündür”

Bu haberin fotoğrafı yok

MEÜ Teknoloji Transfer Ofisi yetkililerinin katılımı ile düzenlenen “Teknoloji Transfer Ofisi Tanıtımı ile Ulusal ve Uluslararası Hibe Programları” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, MEÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Koordinatörü Doç. Dr. Nadir Dizge, MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Özen, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTOSB Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Haddat, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Darıcı, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcısı Pınar Özal Kanık, modül koordinatörleri Burak Doğrul ve Hüseyin Emre Kuruloğlu ile çok sayıda sanayici katılım sağladı. 

MEÜ, bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak, bölgedeki firmaları Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yönlendirerek akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı sürdürülebilir işbirliğini sağlamak üzere faaliyet gösteren MEÜ Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri tarafından sanayicilerimize yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Yeni proje fikirlerinin ve ilgili komisyonlarca uygun bulunan girişimcilerin mentörler yardımıyla desteklenerek bölgede girişimcilik ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefleyen MEÜ Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri sanayi alanındaki çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. 

Projenin amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi veren MEÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Koordinatörü Doç. Dr. Nadir Dizge, “Teknoloji Transfer Ofisi, Üniversitemiz ile sanayi arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Bununla ilgili özellikle katma değeri düşük ürünlerin, katma değeri yüksek ürünlere çevrilmesi için gerekli teknolojik altyapının da üniversitelerden sanayiye aktarımı için üniversitelerin sanayiye açılan penceresi görülebilir. Bu anlamda endüstrilerin karşılaştığı mevcut problemlerin çözümüne yönelik çözüm odaklı projelerin geliştirilmesini hedef alan bir merkez konumundadır. Bu kapsamda projede bizlere desteklerini esirgemeyen, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yaşar ve TÜBİTAK’a teşekkür ederim.” dedi.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, “Üniversiteler ile Sanayi ayrılmaz bir bütündür. Sanayicilerimizin akademisyenlerle yapacağı her türlü işbirliğine büyük önem veriyoruz. Sanayicilerimizin üretim işlemlerinde akademisyenlerin bakış açısına ihtiyacı olduğu kadar, akademisyenlerimizin de patent ve proje konularını ticarileştirme noktasında sanayicilerimize ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Üniversite ve sanayi işbirliğinde gerçekleştirilecek her türlü Katma değerli üretime ciddi önem veriyoruz. Bu kapsamda, bizleri bilgilendiren Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
Toplantı, sanayicilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kültür ve Edebiyat Topluluğu tarafından moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Turgay Sebzecioğlu’nun yaptığı “Sohbet Botu Üzerinden Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğrenimine İlişkin Uygulamalar” konferansı düzenlendi.

Konferansın açılışını yapan Dr. Öğretim Üyesi Turgay Sebzecioğlu, “Sohbet Botu Üzerinden Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğrenimine İlişkin Uygulamaların, yabancılara Türkçe öğreten bir asistan olarak düşündüğümüz zaman özellikle şunu belirtmemiz gerekir. Yabancılar için kodlanan oyunlar olsun ya da dil bilgisel uyarıcılar olsun bunların hepsi sohbet formatını, biçimini bozmadan düşünüldü.  Yabancı bir öğrenci konuşurken aynı zamanda bir insanla, bir öğretmenle ya da bir asistanla konuşuyor havasını bırakmaması gerekir. Oyunları da bu şekilde kodladık.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte ilk olarak Sedat Karakaya ve Brusk Çamcı yüklemle üyeleri arasındaki zaman kişi ve sayı uyumlarının yabancılara bir diyalog botu üzerine etkileşimli öğretimi hakkında sunum yaptı.
Daha sonra Oğuzberk Erol, “Sesbilimsel düzeydeki uyumların yabancılara öğretimi için tasarlanan çevrimiçi bir oyun”, Pervin Çetin ve Şengül Merinç ise “Doğal dil İşletme yöntemiyle tasarlanan bir programın üzerinden yabancılara deyim öğretimi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. 

ARZU ÖZER

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mezitli Belediyesi çalışmalarının yanı sıra
Sıradaki Haber MEZİTLİ’DE DAHA ÖNCE TİYATRO İZLEMEMİŞ ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞTURULDU