Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tuna: “Kabotaj, hür ve bağımsızlığın göstergesidir”

Bu haberin fotoğrafı yok

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Kabotaj Kanunu ile denizlerimize sahip çıkma bilinci milletimize aşılanmıştır” dedi. 
Kocamaz, ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Denizlerimiz, ülkemizin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez bir değerdir. Ülkemizin kıyı şeridindeki egemenlik haklarını geri alarak millileştiren ve Türk denizcilerimizin hizmetine sunan Kabotaj Yasası, deniz kaynaklarımızın kullanılması ve denizciliğimizin gelişmesi için çok önemli bir adımdır” diye konuştu. 
Kabotaj Kanunu ile karasularda egemenlik ve bağımsızlığın sağlandığını, denizlere sahip çıkma bilincinin millete aşılandığını kaydeden Kocamaz, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bizlere, denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak düşünmemizi ve onu az zamanda da başarmamızı emretmiştir. Bizler de bu güçlü ve kararlı emri yerine getirmeyi kendimize ilke edinmiş bulunmaktayız. Uluslararası limanı ile Mersin ilimiz, sahip olduğu yat limanı, marina, feribot iskeleleri, balıkçı barınakları gibi tesisleri ile de Türk denizciliğinin gelişmesine önemli katkılar sunan bir il olma konumunu istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir” ifadelerini kullandı. 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanununun, Türk denizciliğinin gelişip büyümesinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de denizcilik sektörünün önemine değindi. 
Tuna; “Bir devletin hür ve bağımsızlığının en önemli göstergelerinden birisi ‘Kabotaj’ hakkıdır. 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi karasularımızda egemenliğimiz ilan edilmiş ve bu tarihten sonra denizcilik sektörümüz hızla gelişmiştir. Aynı zamanda bu yasa ile birlikte yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticari hakimiyeti son bulmuş ve Türk denizcileri dünya çapında büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış olan Kabotaj Kanunu, Türk denizciliği açısından ulaşımdan taşımacılığa, turizmden balıkçılığa kadar büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle denizcilik sektörünün ülkemizde ve kentimizde gelişmesi için çaba göstermeliyiz. Karasularımızın, kıyılarımızın kıymetini bilmeli, kamu kurumları ve bireysel olarak bu değerlerimizi korumalıyız” şeklinde konuştu.  

İHA

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ticaret Bakanlığı himayesi Mersin Valiliği
Sıradaki Haber Mersin, ‘Ekonomi Zirvesi’ başladı (VİDEO)