Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde sosyal projeleri yoğunlaştırdı

Bu haberin fotoğrafı yok

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, özellikle pandemi sürecinin yaşandığı bu süreçte sosyal projeleri yoğunlaştırdı. Bu kapsamda halk karttan aşhaneye, mahalle mutfaklarından süt dağıtımına, emekli evinden kıyafet evine, eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinden eğitim yardımına kadar birçok projeyle vatandaşların ihtiyaçları karşılınıyor. 
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, pandemi sürecinde önemi daha da artan sosyal hizmetler konusunda çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bu zorlu süreçte vatandaşlardan gelen tüm talepler karşılandı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı vatandaşlara destek sağlayan halk karttan şu anda 11 bin 282 kişi faydalanıyor. Halk karttan yararlanan vatandaşlar, anlaşmalı yerel esnaftan geniş ürün yelpazesinde alışveriş yapabiliyor. Böylelikle hem ihtiyaç sahiplerine hem de esnafa destek veriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ve Tarsus ilçesinde hizmet veren iki aşhanesi ile yoksulluk, engellilik, yaşlılık veya sağlık sorunu gibi nedenlerden dolayı evde yemek yapamayan ihtiyaç sahiplerine hafta içi 5 gün tek öğün olmak üzere ücretsiz sıcak yemek ulaştırıyor. Merkezdeki aşhaneden günlük bin 268 kişiye, Tarsus’taki aşhaneden ise 87 kişiye yemek hizmeti veriliyor. 
Büyükşehir ekipleri, salgın sürecinde de vatandaşlara sıcak yemek sağladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan korona virüs salgını nedeniyle oluşturulan kriz merkezine gelen başvurular sonucunda ihtiyaç sahibi ve evinden çıkamayan vatandaşlara, günlük ortalama 9 bin kişilik yemek ulaştırıldı. 23 Mart-1 Haziran 2020 tarihleri arasında toplam 415 bin 347 kişilik sıcak yemek yardımı yapıldı. 
Büyükşehir tarafından Mersin’de ilk kez yapılan hizmetlerden olan mahalle mutfağının ilki Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezinde, 13 Mart 2020 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı. Aşhanede 3 çeşit ve tek öğün olarak hazırlanan yemekler, 17.00-19.00 saatleri arasında 3 TL karşılığında vatandaşlara sunuluyor. Ayrıca 3 mobil mahalle mutfağı da kentin çeşitli mahallelerinde konuşlanarak yurttaşlara yemek hizmeti sunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019’un Kasım ayında Mersin’de ilk defa başlatılan proje kapsamında Mersin merkez, Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde haftanın 6 günü belirlenen 44 farklı noktada vatandaşlara çorba ikram ediliyor. Büyükşehir’in Kasım 2019’da başlattığı ve çocukların sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Süt Senin Gurur Mersin’in” adını taşıyan okul sütü projesi, pandemi sürecinde de devam etti. Korona virüs salgını nedeniyle okulların kapanmasının ardından Sosyal Hizmetler ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, sütleri öğrencilerin evlerine kadar götürdü. Pandemi öncesi dönemde Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçelerinde toplam 35 ilkokulda, haftada 2 gün toplam 28 bin öğrenciye süt dağıtımı yapılarak, haftalık 56 bin paket süt öğrencilere ulaştırıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Halkkent Mahallesi’nde kuracağı entegre yapıda taziye evi, emekli evi, kadınlar için meslek edindirme kurs atölyeleri, öğrenciler için dershane, çocuklar için kreş yer alacak. Proje, yıllardır ihmal edilen Halkkent’i kalkındıracak, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere mahalle sakinlerinin sosyalleşmesine, kişisel gelişimine katkı verecek. Entegre yapının zemin katında bulunan dükkanlar da mahalleyi canlandıracak. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halkkent’in çehresini değiştirecek entegre yapının bölgeye önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Seçer, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların daha çok taziye evleri talep ettiğini ifade ederek, “Bazı yerlerde çok amaçlı toplum merkezleri oluşturacağız, bazı bölgelerde daha lokal taleplere, örneğin taziye evi taleplerine yanıt vereceğiz. 2023 sonuna kadar bu taleplerin yoğun olduğu Akdeniz’de ve Toroslar’da talepleri karşılayacağız” dedi. 

Bebekleri olan dar gelirli aileler için korona virüs salgını sebebiyle yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla “El Bebek Gül Bebek Projesi” başlatıldı. Salgında hizmet veren kriz merkezine gelen talepler doğrultusunda, içerisinde bebek bezi, bebek maması, şampuan, ıslak mendil ve sabunun bulunduğu 11 bin 890 adet bebek paketi ailelere hediye edildi. Büyükşehir Belediyesi, 19 Mart 2020’de hizmete açtığı kıyafet evi ile Mersin’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Kıyafet evinin ilk şubesi Ulu Çarşı’da açıldı ve öncelik çocuklara verildi. Ağustos ayı itibariyle toplam 795 ihtiyaç sahibi aile hizmetten faydalandı. Tek bir ailenin en az 4 kişiden oluştuğu düşünüldüğünde bugüne kadar Kıyafet Evi’nden yararlanan kişi sayısı yaklaşık 3 bin 200’ü buluyor. Yoksul ve ihtiyaç sahibi yurttaşlar, Kıyafet Evi’nden yılda 3 kez, kişi başı 3 parça kıyafet alabiliyor. 

İHA

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin Ticaret Borsası  Başkanı Ö. Abdullah Özdemir,
Sıradaki Haber ‘Mersin’in Kalkınması İçin İş Birliklerini Güçlü Projelerle Pekiştirmeliyiz’