19 Nisan 2024

HORASAN ERFED BAŞKANI ŞAHİN: ‘ALEVİ İNANÇ KURUMLARI SİYASETE ALET EDİLEMEZ’

0
Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED), Alevi inanç kurumlarının siyasete dahil olmasına tepki gösterdi. İnanç kurumlarının siyasi faaliyetlerinin Anayasa tarafından yasaklandığına işaret eden Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED) Başkanı Mehmet Şahin, “bir aday lehine açık siyasi propaganda yapan kuruluşların yöneticileri, Alevi inanç toplumunu ülkemizi geren siyasi kamplaşmaya katılmaya zorlamakta, bu yolla istismar etmekte ve hepimizi son derece tehlikeli bir geleceğe sürüklemektedirler” şeklinde konuştu.
Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED) Başkanı Mehmet Şahin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turuna ilişkin tutum ve görüşlerini açıklamak üzere federasyon genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Seçim sonucunu “behs ve hüsn-ü rıza” ile karşılamak gerektiğinin altını çizen Horasan ERFED Başkanı Şahin, “Alevi inanç toplumunu temsil iddiasındaki kimi kuruluşların seçimlerde bir aday lehine kurumsal kimlikleri ile açıktan siyasi propaganda yapmaları üzerine, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED) olarak bir basın açıklaması ile seçimlere dair görüşlerimizi paylaşmamız zorunlu hale gelmiştir.” dedi.
“İNANÇ KURUMLARI SİYASETE DAHİL OLAMAZ”
 Anayasa’da inanç kurumlarının siyasete dahil olmasının açıkça yasaklandığına işaret eden Horasan ERFED Başkanı Şahin, laikliğin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel nitelikleri arasında gösterildiğini belirterek, “Alevi inanç kurumu oldukları iddiasında bulunan bazı kuruluşların seçim rekabetinde adaylar lehine açıktan siyasi propaganda faaliyetleri yürüttüklerini üzülerek izlemekteyiz.” dedi. Kimi Alevi kurumlarının yöneticilerinin bu siyasi faaliyetlerinden kendilerine çeşitli düzeylerde şahsi menfaat umduklarını belirten Horasan ERFED Başkanı Şahin, “bu kuruluşların yöneticileri Alevi inanç toplumunu ülkemizi geren siyasi kamplaşmaya katılmaya zorlamakta, bu yolla istismar etmekte ve hepimizi son derece tehlikeli bir geleceğe sürüklemektedirler.” ifadelerini kullandı.
 ALEVİLİĞİ SİYASETE ALET EDENLER BİLİNDİK ÇEVRELER
“Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED) olarak Türk Milletinin ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk’e, Anayasamıza ve yasalarımıza tam bağlılığımızı bu vesile ile bir kez daha ifade etmek isteriz” şeklinde konuşarak basın açıklamasına devam eden Başkan Şahin, “Alevi inanç toplumunun kişisel ve siyasi menfaatler uğruna ateşe atılmasına izin vermeyeceğiz”, dedi. Toplumsal birliğimizi ve dirliğimizi parçalamak amacıyla inanç alanında büyük bir saldırı ile karşı karşıya olunduğuna vurgu yapan Başkan Şahin, “Alisiz” bir Alevilik yaratmak için devreye sokulan sinsi planların da inanç dünyamıza yönelik topyekun saldırının parçası olduğunun altını çizdi. Başkan Şahin devamla, “Bilmenizi isteriz ki, Laiklik ilkesini ayaklar altına alanların, Alevi toplumunu gelecekte oluşabilecek mezhep savaşları karşısında ateşe atanların ve bir adayı desteklemek için Alevi inanç kurumlarını siyaseten istismar edenlerin yine aynı ekipten olması tesadüf değildir.” ifadelerini kullandı.
“TÜRK MİLLETİ TOPYEKUN TERÖR SALDIRISI İLE KARŞI KARŞIYADIR”
Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED) Genel Başkanı Mehmet Şahin basın açıklamasının sonunda, Türk Milletinin ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel alanda büyük ve topyekun terör saldırısı ile karşı karşıya olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ne, ülkemizi küresel tefecilere boyun eğdirecek bir ekonomik modele ikna etmeye; Ne, bizi ülkemizin ve komşularımızın bölünmesi ile sonuçlanacak küresel planlara razı etmeye; Ne de, Milletimizi Doğu Akdeniz ve Ege’de ABD/NATO kuşatması ve tehditi ile “yola getirmeye” kimsenin gücü yetmeyecektir. Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu (Horasan ERFED), Alevilerin de içinde olduğu Milletimizin kültür ve inançlarını özgürce yaşamasının, ancak vatanımızın bağımsızlığını ve bütünlüğü koruyarak ve Cumhuriyetimizin Laiklik ilkesine sahip çıkarak mümkün olduğu kanaatindedir. Seçim sonuçlarının, Aziz Milletimiz için hayırlara vesile olmasını diler, adaylara başarılar dileriz.”  şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir