28 Mart 2024

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile birlikte, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Mersin Örgüt Buluşması’ toplantısına katıldı.

Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Başkan Seçer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın yanı sıra, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Deva Partisi Mersin İl Başkanı Sedat Topuoğlu, Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Soner Çontar ve partililer katıldı.

“Mücadeleler strateji, akıl ve moral ile kazanılır”

Toplantıda konuşan Başkan Vahap Seçer, 14 Mayıs öncesinde Mersin’de sadece CHP olarak değil Millet İttifakı’nın tüm bileşenleri olarak büyük gayretler göstererek çalıştıklarını söyledi. Mücadelelerin heyecan yaparak, endişeye düşerek veya korkarak değil, strateji, akıl ve moral ile kazanılacağını belirten Başkan Seçer “Mersin’de, bu mücadele ve ortak gayret çalışma sonucu, en yakın takipçi iktidarın partisi AK Parti’ye göre 6 puan üstte yarışı tamamladık. Burada bir emeğin sonucu ortaya çıkan bir başarı var. Bunu görün. Önümüzde 2. tur var. Bir imkanımız, bir fırsatımız daha var” dedi.

“Türkiye’de hangi parti 7 puan kaybederek iktidarda kalır”

Mersin’den 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 57 oranında oy çıktığına dikkat çeken Başkan Seçer “Demek ki burada bir potansiyelimiz var. Bunu gözlüyoruz. Sandığa gideceğiz. Türkiye’de hangi parti 7 puan kaybederek iktidarda kalır. Cumhur İttifakı’nın iki büyük partisi 8.5 puan kaybetti. Mersinde MHP’nin milletvekili sayısı 1’e düştü. AK Parti 1 milletvekilini zor kurtardı. Böyle bir tabloda özgüveniniz artsın. Demek ki işimizi fena yapmıyoruz ama işi tamamlayamadık. Fırsatımız var. 28 Mayıs’a hazır olacağız. Enerjiyi yükselteceğiz” diye konuştu.

31 Mart yerel yönetimler seçimleri öncesi Mersin’de ittifak olmadığını ve CHP’nin adayının kazanmasının ‘Çok zor’ olduğu yönünde algı yapıldığını hatırlatan Başkan Seçer “Ama ne oldu? Çalışan kazandı. Seçimi kazandınız. ‘Hizmet edemezler, topal ördek bunlar’ dendi. Çünkü meclis aritmetiği yok. Cumhur İttifakı’nın Mersin’de, Adana’da, Ankara’da, İstanbul’da, 11 Büyükşehir belediye başkanlığımızın çoğunda meclis çoğunluğu yok mu? İyi de bu başkanlar tarih yazıyor, İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da Mersin’de yazıyor” şeklinde konuştu.

“Atatürk’ün ardına düşüp gidenlerden terörist çıkartamazsınız”

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde çok kirli bir kampanya yürütüldüğünü dile getiren Başkan Seçer, “Çok küçük yaşlardan beri siyasetin içerisinde olan bir insan olarak, bir siyasetçi olarak ben böyle kirli bir kampanya hatırlamıyorum. Türkiye’nin siyasal tarihinde böyle bir süreç hatırlamıyorum. Kimse hatırlamıyor. Medyasından devlet erkine kadar, tek taraflı bir güç. Kimden alınıyor bu güç? Milletin vergilerinden. Milletin sağladığı güçten. Terörist de terörist, terör de terör. Biliyorsunuz aynı türküleri belediye başkanları için de yaptılar. Bizden terörist çıkartabildiler mi? Buradan Mersinlilere sesleniyorum. Terörist yaftası yapıştırılan bu başkanlardan bugüne kadar sevgi, saygı, şefkat, hizmetin gerisinde ne gördünüz? Hep bunu gördünüz. Bizden terörist çıkartamazsınız. Bu ülkeyi, Cumhuriyeti ve kurumlarını kuran, hayatını, canını, kanını bu ülkeye, bu millete vakfetmiş Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ardına düşüp gidenlerden terörist çıkartamazsınız”  ifadelerini kullandı.

“Siz bu memlekete nifak sokamazsınız”

Mersin’i ‘Küçük Türkiye’ olarak betimleyen Başkan Seçer, “Her renk vardır burada. Türkiye’nin her kültürü, her rengi burada. Mersin’de insanlar kardeş gibi yaşıyor. Yolda yürürken kimse etnik kimliğinden dolayı bir diğerine yan bakmıyor.  Komşuda cenaze olduğunda ‘Ölen falanca etnik kökenden biz filanca etnik kökendeniz gitmeyelim cenazeye’ denmiyor, salına el atılıyor bu memlekette. Siz bu memlekete nifak sokamazsınız” dedi.

“Vicdanınızla aklınızla hareket edin”

28 Mayıs günü seçmenlerin sandığa giderek, Türkiye’nin karalamaya dayalı bir yönetim anlayışıyla yönetime devam etmesi ya da ‘Dur burada’ deyip değişim arzusunu yansıtacağını söyleyen Seçer şunları kaydetti:

“Öyle keskin bir çizgi var. Biz CHP’liler,beraber yürüdüğümüz tüm partiler; hukuk sisteminden, demokrasiye, refahın hakça bölünmesine kadar temel ilkeler çerçevesinde birleştik. Türkiye’de gerçek gündemin ekonomi olduğunu, geçim sıkıntısı olduğunu, sağlık sisteminin, tarım sektörünün çökmüşlüğü, sanayinin batmışlığı, doların alıp başını gittiği, faizlerin tutulamadığı, bankaların nakit kredi vermediği bir ortamda olduğumuzu buradan Mersinlilere hatırlatmak istiyorum. Montajlarla, videolarla, karalama kampanyasıyla, televizyon ekranlarından papağan gibi aynı şeyleri söyleyen paralı tutmaların söyledikleriyle etkilenmeyin. Vicdanınızla, aklınızla hareket edin.”

“Bizim aklımız, fikrimiz, hizmette olacak”

Mersin’de CHP’li belediyelerin tamamının toplumun her kesimine aynı mesafede hizmet götürdüğünün altını çizen Başkan Vahap Seçer, “Emin olabilirsiniz, Sayın 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı olduğunda da aynı anlayışı ile Türkiye’yi yöneteceğiz. Biz bir rövanş alma peşinde değiliz. Kavga etme peşinde değiliz. Nispet yapma peşinde değiliz. Nasıl 4 yıldır Mersin’de gecemizi gündüzümüze kattık. Vatandaşımızın dertleriyle dertlendik, üzüntüsüyle üzüldük. Hastasıyla, engellisiyle, çocuğuyla ilgilendik. Bizim aklımız, fikrimiz, hizmette olacak” diye konuştu.

“Sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum”

Konuşmasının sonunda partililere ve Mersinli seçmenlere seslenen Başkan Seçer, tıpkı 14 Mayıs öncesinde olduğu gibi 28 Mayıs’ta yapılacak 2.tur içinde aynı kararlılıkla çalışılmasını isteyerek “Belediye Başkanınız olarak bugüne kadar nasıl beraberce bu seçim sürecini ciddiyetle, disiplinle bugünlere getirdiysek kalan süreci de aynı şekilde beraberce tamamlamanızı istiyorum. Sandığa giden vatandaşlarım; Millet İttifakı’na oy verip CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı’nda oyunu verenler, tekrar sandığa gidin, tekrar oyunuzu kullanın. Moralinizi ve inancınızı yüksek tutun. 28 Mayıs’ta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçip Çankaya’ya hep beraber götüreceğiz. Sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise konuşmasında, iktidarın devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen seçimi 1. turda kazanamadığına dikkat çekerek “Umutsuzluk, moral bozukluğu yok. Sadece 1. tur bitti, şimdi 2. tur var. 14 Mayıs’ta bitmeyen işi 28 Mayıs’ta bitireceğiz. Kilometre sıfırlandı onun için kalan 1 haftalık sürede Türkiye’yi yine temiz, güzel hedeflerimize ulaştırma kararlığıyla yolculuğumuza yürüyeceğiz” dedi.

“28 Mayıs’ta daha büyük inançla sandığa gideceğiz”

Türkiye’nin ekonomik sorunları, demokrasi, hukuk, toplumsal barış sorunu, tahrip edilen sosyal devleti yeniden inşa etme meselesi gibi bütün meselelerde ittifak partileri olarak çok ciddi çalışmalar ve projeler ürettiklerini ifade eden Tezcan, “Biz bu ülkeyi birleştirmeye talibiz. Ama karşımızda bir büyük yalan makinesi vardı. Böyle bir Cumhurbaşkanı’ndan millete, memlekete ülkeye fayda gelir mi? Gelmeyeceğini bildiğimiz için 28 Mayıs’ta daha büyük inançla sandığa gideceğiz” diye konuştu.

Tezcan, ilk turda sandık güvenliğini sağladıklarını, yüzde 99’un üzerinde ıslak imzalı tutanakların ellerinde olduğunu söyleyerek, “Gideceğiz, yine koruyacağız, hiç tereddüt etmeyin. Sandığı korumak ikinci adım. Birinci adım sandığa gitmek, seçmeni ikna etmek. Bizim Millet İttifakı olarak 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim programı ve hükümet programı dediğimiz ortak politikalar mutabakat metni açısından hiçbir şüphemiz yok. Türkiye’nin en iyi projesi önümüzdeki dönemle ilgili. Türkiye’yi ayağa kaldıracak projeler demeti. Bir hükümet programı, bir seçim bildirgesi. Rakiplerimizde bu yoktu. Cumhur İttifakı’nın hiçbir şeyi yoktu. Oysa biz hazırız. İnşallah millet ehliyeti verecek. 29 Mayıs’tan itibaren onları birer birer hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“Erdoğan iktidarı devam ederse, 20 milyon ilave düzensiz mülteci gelecek”

Tezcan, iktidarın seçim kampanyasında kara propaganda yürüttüğünü Millet İttifakı partileri hakkında aslı olmayan iddialarla bir illüzyon yarattıklarını söyledi. Tezcan, “Türkiye sınırları elek gibi oldu. Türkiye’de 10 milyon düzensiz mülteci var. Bir iktidar buna önlem almaz mı? Anlıyoruz ki önlem almamak beceriksizlikle ya da bilmemekle ilgili değil. Önlem almamak bilinçli bir siyaset. Beka sorununun başındaki kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunları anlatacağız. Erdoğan iktidarı devam etsin 20 milyon ilave düzensiz mülteci gelecek. Endişeli olan, endişeleri nedeniyle o yaratılan anlatılan farazi beka sorunundan endişe ederek Erdoğan’a oy verenler bunu bilecek” dedi.

“29 Mayıs günü Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya çıkaracağız”

Tezcan, seçimin 2. turuna 1 hafta kalan süreçte bugüne kadar anlattıkları projelerin taahhütleri olduğunu fakat bu süreçte önemli 2 görevlerinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Birincisi bugüne kadar sandığa giden herkesi firesiz sandığa götüreceğiz. Biliyoruz ki bu yüzde 45 yetmiyor. İşi şansa bırakmayacağız. Yüzde 51’i bulabilmek için geriye kalan en az yüzde 6’yı bulabilmek için endişe duyan kesimlere ulaşacağız ve bu yalan makinesinin ipliğini pazara çıkaracağız. 29 Mayıs günü de Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya çıkaracağız” diye konuştu.

Başarır: “28 Mayıs’ta da gerçek milliyetçiler ve vatanseverler kazanacak

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin milletvekili Ali Mahir başarır ise 28 Mayıs’ta Kemal kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olacağına inancının tam olduğunu belirterek “Benim alnım açık, arkadaşlarımın alnı açık, bizim başımız dik. Biz onurla bu ülkede yaşadık, onurla mücadele verdik. Hak yemedik, çalmadık, çaldırmadık. 28 Mayıs’ta da gerçek milliyetçiler ve vatanseverler kazanacak” dedi.

Ekmen: “Bu ülkeyi gerçek anlamda 2. yüzyıl perspektifine kavuşturacağız”

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, CHP kadroları ile Millet İttifakı partilerinin kadrolarının bir arada çalıştığında Cumhuriyetin dününe dair değer yargılarında da ülkenin yarına ait beklentilerinde de ortaklaştığının görüldüğünü söyledi.

İktidarın elindeki tüm imkanlara rağmen oy kaybettiğini belirten Ekmen, “Kalan 1 hafta boyunca hep birlikte çalışacağız. İnsanlara bir hayal, gelecek,  istikbal sunduk. Onlar ise bunun yerine bir kabus, bir korku senaryosu sundu. Biz insanlara gittiğimizde bu ittifakın ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu ülkenin dini, diyaneti, başörtüsü ve değerleriyle, milliyetiyle, teröre karşı duruşuyla yine aile yapısıyla bırakınız bir tehdit oluşturmayı, gerçek anlamda sigortası, koruyucusu ve geleceğe taşıyıcısı olduğunu ifade edeceğiz. İnşallah 28 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçerek bu ülkeyi gerçek anlamda 2. yüzyıl perspektifine kavuşturacağız” diye konuştu.

Yılmaz: “Bu seçimden galip çıkacağız”

CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, CHP olarak Mersin’de bu seçimde başarılı olduklarını belirterek, “Şimdi hedefimiz referandumda aldığımız oyun üstüne çıkmak. Eğer Mersin’de bunu sağlarsak 2. turda seçimi kazanacağız. Bu iktidar varlığını terörle mücadele retoriğine sahip. Biz bu retoriği 2. turda hep birlikte yıkacağız. Mersin Türkiye’ye örnek olacak, 2. turda bu seçimden galip çıkacağız” dedi.

Ömür: “Kaldığımız yerden çalışmaya devam edeceğiz”

Seçimin ilk turunda Mersin’de CHP’nin tüm kademeleri ile çalıştığını ve başarılı bir sonuç elde ettiğini ifade eden CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür “Evet Mersin’de başarılı bir sonuç elde ettik ama seçim 2.tura kaldı. Bu başarı yetmiyor. 2.turda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak için kaldığımız yerden çalışmaya devam edeceğiz. Tüm örgütümüzle, tüm gücümüzle sahada olacağız. Millet İttifakı partilerimizle beraber, el ele bu çalışmayı yürüteceğiz. 28 Mayıs’ta aynı organizasyon,  güç ve azimle sandığa hep beraber sahip çıkacağız ve başaracağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir