20 Nisan 2024

İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROSU AÇILDI

0
ARZU ÖZER
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, İl Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosunun açılışı etkinliğine katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, toplumun temel birimi olan ailenin, dini içerikli soru ve sorunlarına çözüm önerileri sunmak amacıyla çeşitli faaliyetler ile hizmet üretmek için kurulan büronun açılışına Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Diyanet İşleri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’ta, İl Müftüsü Aydın Yığman, Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Vali Pehlivan; “Toplumların temeli, köşe taşı ailedir. Aile ne kadar sağlamsa, toplum da o kadar sağlam ve sağlıklı olacaktır. Maddiyat hayatın idamesi için elbetteki önemlidir; ancak aileleri ayakta tutan asıl unsurun maneviyat olduğunu da hepimiz biliyoruz. Maneviyat, aile bireylerinin tamamına yansıtılırsa, sevgi,hoşgörü,saygı,dayanışma,yapıcı iletişim gibi olumlu hasletler aileler içinde ne kadar güçlü olursa, ailelerimizde o kadar güçlü olacaktır. Bu da tabii ki rehberlikle olur. Bu bütünlük içerisinde, aile kuracak olanlara veya ailesi olan ve rehberlik ihtiyaçları bulunan kişilere önderlik etmek, onların zihinlerinde olumlu anlamda kapılar açacak girişimlerde bulunmak çok önemlidir. Bu konudaki rehberlik faaliyetleri, okullarımızda yaygın eğitim kapsamında yapmaya çalışılırken, Müftülüklerimiz aracılığıyla da toplumumuzun bütün kesimlerine hitap edecek şekilde çalışmalar yapılması, ideal aile yuvalarının kurulmasına değerli katkılar sunmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Akdeniz İlçesi Cami Şerif Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan büro açılışında Diyanet İşleri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Vali Pehlivan, beraberindeki heyet ile birlikte açılış kurdelesini keserek büronun hayırlı olmasını diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir