16 Nisan 2024

‘BU ÜLKE KURU LAF İSTEMİYOR DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR’

0
ARZU ÖZER
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Örgütü’nün gerçekleştirdiği ‘Duatepe Halk Buluşması’na katılarak Tarsuslularla bir araya geldi.
Başkan Seçer, vatandaşlarla buluşma öncesi CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Adayı Emre Yılmaz ile Tarsus turu gerçekleştirdi. Tur sırasında Tarsus halkını selamlayan Seçer, halk tarafından ilgiyle karşılandı. Ardından büyük bir coşkunun sardığı alana geçen Seçer, Tarsus halkının alkışları arasında sahneye çıktı.
“Sizleri sokaklarda alnınız açık başınız dik yürütmekte bize onur veriyor”
Konuşmasına vatandaşların coşkulu alkışları ve ‘Mersin seninle gurur duyuyor’ sloganları ile başlayan Başkan Vahap Seçer, “Bende doğduğum, doyduğum, memleketim Tarsus’ta, Tarsuslularla gurur duyuyorum. Sizlere hizmet etmek, sizlerin onuru, gururu olmak, sizleri sokaklarda alnı açık başınız dik yürütmekte bize onur veriyor” dedi.
Siyasi hayatında birçok seçim çalışmasına katıldığını ancak ilk kez bu dönemde gençlerin memleketlerine bu denli sahip çıktığına şahit olduğunu aktaran Başkan Seçer, hem gençlere hem de kadınlara desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ettiklerini söyledi. Seçer, “Zaten ‘Kadın, çocuk, genç’ denildiğinde bizde akarsular durur. Biz onları çok seviyoruz. Sadece sözlerimizde değil, uygulamalarımızda da çok seviyoruz. Biz kadına küfür etmeyiz, kadına sinkaf etmeyiz, hakaret etmeyiz. Onları yârimiz, anamız, bacımız, sevgilimiz biliriz” diye konuştu.
“Mersin kucaklayıcıdır, herkesi kucaklar”
Mersin’e yapılacak en büyük kötülüğün insanlar arasında ayrımcılık yapmak olacağının altını çizen Başkan Seçer, “Mersin kucaklayıcıdır, herkesi kucaklar. Tarsus gibi. Mazisi, kültürü, geçmişi, tarihi çok zengin, insanları çok şefkatlidir. Çünkü Mersin’de Türkiye’nin özeti bir halk var, herkes var. Burada bölücülük yapmak, burada insanları mezhebi, meşrebi, etnik kökeni ile ayırmak bu memlekete yapılacak en kötü iştir. CHP’nin Adayı 31 Mart’ta geldi ve Mersin’de ayrımcılığı kaldırdı. ‘Anamur’dan Tarsus’a kadar herkese eşit hizmet’ dedi. ‘Ben Kürt, Türk, Alevi, Sünni bilmem. Herkes benim kardeşimdir’ dedi. Bunu Mersin’e yaşattık, inşallah 14 Mayıs’tan sonra Türkiye’ye de yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
Seçer’den gençlere: “İstikbalimiz sizin elinizde”
Konuşması sık sık “Mersin seninle gurur duyuyor” , “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganları ile kesilen Başkan Seçer, kendisini dinleyen gençlere seslenerek “İstikbalimiz sizin elinizde, sizin avucunuzun içinde. Türkiye’de 5 milyondan fazla gencimiz ilk kez oyunu kullanacak. Mersin’de de bütün ilçelerimizde 100 binden fazla gencimiz ilk kez oyunu kullanacak” dedi.
“Bu ülke kuru laf istemiyor, değişime ihtiyaç var”
Ayrımcılık yapmayan bir hizmet anlayışında olduklarını söyleyen Başkan Seçer, “Tüm Türkiye’yi doğudan batıya, kuzeyden güneye ayrım yapmayan, kucaklayan Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak. Bu ülke barış, kardeşlik ve refah istiyor. Bu ülke kuru laf istemiyor. Bu insanlara iş, aş, huzur, refah deyin” ifadelerini kullandı.
Ülkede değişimin artık şart olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Kredileri bitmiştir. Bir değişime ihtiyaç var. Bizden yana rahat olun. Biz sizin her zaman başınızın dik alnınızın ak olması için gecemizi gündüzümüze katarız. Sizi utandırdığımız an o koltuklar bize haramdır” diye konuştu.
“Sandık başından ayrılmayın”
Her vatandaşın attığı oya ve seçim sandığına sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Seçim sandıkta kazanılır. Sadece CHP’lilerin değil, Türkiye’de demokrasi için, kime oy verirse versin her vatandaşımın kullandığı oyun sandığa girdiği gibi çıkması için sandık başından ayrılmayın. Hak neyse o olsun. Biz kendimizden eminiz. Oylarımızı çaldırmayın” dedi.
Başkan Seçer, kendilerine oy vermeyen vatandaşlara da seslenerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni, yeni kazanılan Adana’dan Antalya’ya İstanbul’dan Ankara’ya kadar; buraları yöneten Belediye Başkanlarını izliyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize söylediği kafamın derinliklerine kazınan iki nasihatı var; ‘Asla ayrımcılık yapmayın ve asla kul hakkı yemeyin’. İnşallah 14 Mayıs’ta hak yerini bulacak. Aklımız, fikrimiz ve vicdanımızla sadık başına gidelim, kararımızı verelim, oyumuza sahip çıkalım. Milletimizin oyuna sahip çıkalım, hak yerini bulsun” diye belirtti.
Başarır: “Bu seçimin konusu ekonomi ve en başta da yoksulluk”
Seçimin konusunun, ekonomi ve en başta da yoksulluk olduğunu söyleyen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır “Yaklaşık 1 aydır köy köy, ilçe ilçe, mahalle mahalle çalışıyoruz. Bu seçimin konusu ekonomi ve en başta da yoksulluk. Limonumuz dallarda, kayısımız yollarda, sebzemiz sularda. Biz Mersin’de yüzde 70 ile Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 15 Mayıs sabahı Çankaya’ya yolluyoruz” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kentin tamamına yaydığı hizmetleri sayesinde, seçim çalışmalarını daha kolay sürdürdüklerini ifade eden Başarır, “Çünkü Tarsus’un, Mersin’in, hepimizin onuru, hepimizin gururu, Mersin’in köylüsüne, öğrencisine, mutfağına, insanına, tarlasına, yoluna, bahçesine kalplerine dokunan birisi var; Sayın Vahap Seçer. Ali Başarır ve arkadaşları bu seçimde bu kadar rahat hareket edebiliyorsa en büyük katkılardan biri de onundur. Çünkü ‘Türkiye’yi nasıl yöneteceksiniz?’ diye sordukları zaman Mersin gibi diyorum” dedi.
Yılmaz: “İkinci baharı getirmeye hazır mısınız?”
Genç bir siyasetçi olarak özellikle ilk kez oy kullanacak gençlerin oylarına talip olduklarını söyleyen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Adayı Emre Yılmaz “31 Mart bizim için bir milattı, şimdi ikinci baharı getirmeye hazır mısınız? Türkiye’yi Tarsus gibi yapmaya hazır mısınız? Bizler de hazırız. Tarsus hakkını alacak, yeniden baharlar gelecek. Biz 31 Mart’ta herkesin oyuna talip olduk, 14 Mayıs’ta da herkesin oyuna talip olacağız. Sizlerden 1 oy Kemal’e 1 oy CHP’ye istiyorum” diye konuştu.
Varal: “Halkımız huzur ve barış içerisinde yaşamak istiyor”
Tarsusluların gösterdikleri coşku dolu ilgi ile seçimlerde kararını çoktan verdiğini gösterdiğini söyleyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal “Tarsus Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na en yüksek desteği vermeye karar vermiş. Bu seçim halkımızı sefalete mahkum edenlerle, adaleti, huzuru, barışı tesis etmek isteyenlerin seçimi. 14 Mayıs akşamı Türkiye’ye huzuru, bereketi, beraberliği biz getireceğiz. Halkımız, kavga, küfür istemiyor, insanlara baskı yapılmasını istemiyor. Halkımız huzur ve barış içerisinde yaşamak istiyor. Bu ancak CHP kadrolarıyla mümkün olabilir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir