29 Mart 2024

Proje ve Uluslararası Yayın Sahibi Öğretim Elemanları Teşekkür Belgelerini Aldı

0
ARZU ÖZER
2022 yılı içerisinde proje ve uluslararası indeksli dergilerde yayını bulanan öğretim elemanlarına yönelik düzenlenen “Taltif Töreni”, MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Törene, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmaları Prof. Dr. Ayla Özer, Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken, Prof. Dr. Erdal Baykan ve Prof. Dr. İlker Fatih Kara ile fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve diğer birim yöneticileri, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Üniversite Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı Münif Akalın şefliğinde öğrenci orkestranın gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile devam etti.
Törende konuşan Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Üniversitesi ailesini bir arada görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek; “Tabi ki her şeyden önce, yaşadığımız elim deprem felaketi nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anarken; tüm vatandaşlarımıza da başsağlığı, sabır ve geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.  Yaşadığımız bu süreç göstermiştir ki; bilim ve akıl ile insanoğlunun var olma çabası ve mücadelesi, daima artarak devam edecektir. Bu çaba, bizleri daha iyiye ve daha güzele ulaşmamız konusunda zorlayan temel unsurlardan biridir. Bu bakımdan daha iyiye ve ileriye ulaşmak adına yapılan en önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırımın temel amacı ise; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünden hareketle, “Fikri Hür, Vicdanı Hür” bireyler yetiştirmektir.” dedi.
“Akademik Başarıyı Görünür Kılmak İçin Düzenli Olarak Taltif Törenleri Düzenleyeceğiz”
Bu amaç doğrultusunda insan yetiştirme sürecinde üniversitelere deyim yerindeyse hayati bir görev düştüğünü belirten MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Üniversiteler, bulunduğu il başta olmak üzere, bölgesi, ülkesi ve insanlığın bilimsel ve kültürel mirasına katkılar sunmak gibi evrensel amaçlara hizmet eden kurumlardır. Bu bağlamda, Mersin Üniversitesinin; şehrimiz ve bölgemiz için bir lokomotif olma fonksiyonunun farkında olarak, bölgemizin gelişimine nasıl ve hangi alanlarda katkı sunabileceğine ilişkin sürekli bir arayış içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Yine belirtmek isterim ki, bilginin ve aklın üssü olan üniversitemizi bu doğrultuda geliştirmek, liyakati esas alan ve performansı ödüllendiren bir üniversite kültürü yaratmak ve herkesin kendini değerli hissettiği bir üniversite ekosistemini oluşturmak temel hedefimizdir. Üniversitemiz 1992 yılından bu yana personel ve fiziki imkanlar açısından oldukça büyüdü. Üniversitemizi tüm personelimizin desteğiyle geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağımıza ve layık olduğu yere ulaştıracağımıza yürekten inanıyorum. Bundan sonra da akademik başarıyı görünür kılmak ve çalışanlarımızı akademik katkılarından dolayı onurlandırmak için düzenli olarak taltif törenlerimizi her yılın Aralık ayında gerçekleştireceğiz. Bu törenleri, şahsım adına sade akademik başarının takdir edilmesi için değil; Mersin Üniversitesi Ailesi olarak bir araya gelmemiz açısından da önemli merasimler olarak görüyorum. Bu vesile ile katkılarından dolayı bir kez daha Mersin Üniversitesi Ailesine teşekkürlerimi sunarken, taltif töreninde belge alan tüm öğretim elemanlarımızı en içten duygularımla kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’ın konuşmalarının ardından tören kapsamında; 2022 yılı içerisinde tamamlanmış uluslararası ve ulusal projelerde görev alan öğretim elemanlara ve öğrencilere, uluslararası bilimsel dergilerde yayını bulunan ve MEÜ’nünçeşitli birimlerinde üst düzey yöneticilik yapan öğretim elemanlarına, uluslararası bilimsel dergilerde yayını bulunan öğretim elemanlarına, akademik yükselme gerçekleştiren ve atanan öğretim üyelerine ve yine 2022 yılında emekli olan akademik ve idari personele plaket takdimi gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir