29 Mart 2024

MERSİN BAROSU: ‘KAMU VİCDANINI RAHATSIZ EDEN KARARIN ÇIKMAMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

0
Mersin Barosu Başkanlığı ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Mersin’de Hasan C. isimli şahsın 12 yaşındaki bir çocuğu fidye için kaçırıp öldürmesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, mahkemeden kamu vicdanı rahatsız eden, hukuk devletini yok sayan bir kararın çıkmaması için mücadele edip, çocuğun hakkını sonuna kadar koruyacaklarını söyledi.
Mersin Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 12 yaşındaki çocuğun katledilmesi olayında tutuklanan zanlının adalet önünde hak ettiği cezayı alması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacakları belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“KATLEDİLEN ÇOCUK VAKALARI, BU ÜLKENİN MUTLAKA ÇÖZMESİ GEREKEN TEMEL MESELELERİNDEN BİRİSİDİR”
“Mersin’de Hasan C. isimli şahıs 17 yıldır kapıcı olarak görev yaptığı sitede, bir ailenin 12 yaşındaki çocuğunu fidye için kaçırmış,  parayı alamayınca da çocuğu binanın bodrum katında katletmiştir. Zanlı yakalanmış ve tutuklanmıştır. İnsan hakları ihlalleri, çocukların yaşam hakkının elinden alınmasına kadar büyümüştür. Çocuk hakları, insan haklarının şemsiyesi altında yer almaktadır. Katledilen çocuk vakaları, bu ülkenin mutlaka çözmesi gereken temel meselelerinden birisidir. Olayın yasal sürecinde çocuğun üstün yararı ön planda tutulmalıdır. Din, dil, ırk, kültür ayrımı gözetmeksizin, 18 yaşından küçük her bireyin çocuk olduğu, her çocuğun ilk önce yaşam hakkı olmak üzere tüm haklarının korunması hangi meslek veya konumda olursa olsun herkesin insanlık görevidir. Çocukların barış, refah ve huzur içerisinde yaşayacakları bir ortam oluşturulması yönünde kanunlar uygulanmalıdır.  Mersin Barosu Başkanlığı ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak,  tutuklanan zanlının adalet önünde hak ettiği cezayı alması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Zira cezasızlık, çocuklarımızın yaşam hakkının ihlal edilmesini meşrulaştıracaktır. Mahkemeden kamu vicdanı rahatsız eden, hukuk devletini yok sayan bir kararın çıkmaması için mücadelemizi sürdürüp, çocuğun hakkını sonuna kadar koruyacağız.” (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir