19 Nisan 2024

Mersin’i yönettiğini iddia edenler bu yıl da sessiz! MERSİN’DE ‘REKOR YOKSULLUK’ YİNE ARTTI..!

0

TÜİK verilerine göre; aradan 1 yıl geçmesine rağmen değişen hiç bir şey olmadığı gibi, rekor yoksulluk oranı bu defa da ek yüzde 0,6 olarak arttı!

Haber / GÜL ÇAĞLAR

Yaklaşık 1 yıl önce Mersin ve Adana, TÜİK 2021 sonuçlarına göre, göreli yoksulluğun en fazla arttığı bölgeler arasında yüzde 14,4 ile birinci sırada yer almıştı. Mersinliler sadece övünerek çalışmalarını sürdüren kent yöneticilerine büyük tepki göstermiş, övünmeyi ve gösteri yapmayı artık bir kenara bırakıp kenti yoksulluktan kurtarmaları için çalışmalar yapmaları gerektiğini vurgulamıştı. Aradan 1 yıl geçti ve değişen hiç bir şey olmadığı gibi rekor yoksulluk oranı bu defa da ek olarak yüzde 0,6 olarak arttı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri’ni paylaştı.
İBBS 2. Düzey bölgelerinin her biri için eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50’sine göre hesaplanan yoksulluk sınırına göre, gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 15,0 ile Mersin ve Adana oldu. Ayrıca daha önce açıklanan verilerde Mersin ve Adana’nın oluşturduğu TR62 Bölgesi gelir eşitsizliğinde ise 7,2 ile üçüncü sırada yer almıştı.
“KENTİ YÖNETENLER SADECE ÖVÜNÜYORLAR..!”
Bu verilerden sonra Mersin Halkı sürekli istihdam yarattığını iddia edenlere ve milyar liralık yatırım yaptığını söyleyenlere tepki gösteriyor. Bunun dışında kenti yönetenlerin sadece lafla iş yaptığını ifade eden vatandaşlar, “Mersin’de nüfus artıyor ama gelir artmıyor. Burada yaşamak giderek zorlaşıyor. Fakir nüfus da artıyor. Bu aralar herkes oy peşinde. İş insanları, oda başkanları, bakanlar ve milletvekili ile bir araya geliyorlar. ‘Öyle yapacağız böyle yapacağız’ diyorlar. ‘Mersin turizm şehri, sanayi kenti, öyle güzel böyle temiz’ diyorlar. Ama seçildikten sonra kimseyi göremiyorsun. İş yaratılmıyor. Refah seviyesi artacağına düşüyor. Ama başta oda ve dernek başkanları ve kenti yönetenler övünmekten hiç geri kalmıyorlar. Sadece övünüyorlar, sadece konuşuyorlar!” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir