18 Nisan 2024

GENÇ KALEM: METEHAN KILINÇ: EĞİTİM SİSTEMİ YENİDEN YAPILANDIRILMALI

0
Eğitim sistemi, öğrencilere okulda öğretilen şeylerin hayatlarında işe yarayacak bilgiler olduğu varsayımı üzerine kurulmuştur. Ancak, gerçekte bu varsayım tamamen yanlıştır ve eğitim sistemi bu yüzden yanlıştır.
Birçok öğrenci, okulda öğretilen konuların birçoğunu hayatlarında hiç kullanmazlar. Örneğin, matematik, tarih veya edebiyat gibi konuları işlerinde veya günlük hayatlarında kullanmak zorunda kalmazlar. Bunun yerine, öğrenciler kendi ilgi alanlarına, hedeflerine ve mesleklerine göre özelleştirilmiş bir eğitim almalıdırlar.
Bu yüzden bence 10. sınıf yerine daha erken ve artık yetenekleri ve ilgi alanları oturacağı için 5 . sınıf, 2. dönem itibariyle seçtikleri alanda ders görmesi gerekmektedir. Bu sayede, öğrencilerin kendi ilgi alanlarına göre öğrenmeleri sağlanacak ve bu şekilde hayatlarında işe yarayacak beceriler kazanabileceklerdir.
Ayrıca, öğrencilerin ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş eğitim alması, onların daha fazla motive olmalarını sağlayacaktır.
Motive olan öğrenciler daha başarılı olacaklardır ve dolayısıyla daha başarılı bir toplum yaratılacaktır.
Bunun yanı sıra, öğrencilerin kendi ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş bir eğitim alması, onların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyacaktır.
Bu sayede, öğrencilerin kendi alanlarında uzmanlaşmaları ve başarılı olmaları daha olası hale gelecektir.
Sonuç olarak, eğitim sistemi, bütün öğrencilerin seçtikleri alanda ders görmelerine olanak tanıyacak şekilde yeniden yapılandırılmalıdır.
Bu sayede, öğrencilerin kendi ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş bir eğitim alarak hayatlarında işe yarayacak beceriler kazanmaları sağlanacak ve daha başarılı bir toplum yaratılabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir