28 Mart 2024

Anamur Belediyesi Engelli Vatandaşlara Medikal Araç Dağıtımı Gerçekleştirdi

0
Anamur Belediye Başkanlığı Engelli Vatandaşlara Medikal Araç Dağıtımı Gerçekleştirdi. Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen programa Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Adayı Levent Uysal ve Mehmet Şahin, 21. Dönem Mersin Milletvekili Cahit Tekelioğlu, Büyük Birlik Partisi Mersin Milletvekili Adayı Mustafa Kemal Aslan, Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Ak Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzi Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Anamur KAÇEP Başkanı Dilek Tuna, Ülkü Ocakları Anamur İlçe Başkanı Mehmet Satar, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Resmi Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temilcileri, Anamur Engelliler Derneği Başkanı Hikmet Narcı, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Almanya El Ele Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Dursun Karabel, Almanya El Ele Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcıları Uğur Kürekçi, İsmet Kaya, Şekip Meretuk, Rosenhaim Ülkü Ocakları Başkanı Öztürk Süt, Bay De Bir Yozgatlılar Derneği Başkanı Levent Ülgen, Yerel Basın Temsilcileri, Engelli Aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gerçekleştirilen dağıtım programında 30 adet akülü araç, 60 adet tekerlekli sandalye, 10 adet hasta yatağı, 20 adet hasta yürüteci, 10 adet tuvalet sandalyesi, 4 adet hasta kaldırma vinci ve 30 adet koltuk değneği engelli vatandaşlara teslim edildi.
Programda konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç engelli vatandaşlara pozitif ayrıcalık uyguladıklarını belirterek göreve geldiği günden bu yana engelli vatandaşlar için erişim kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Engellilere yönelik çalışmalarına değinen Başkan Kılınç: “Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak ve onların sosyal yaşama erişimini kolaylaştırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz tüm projelerde engelli bireylerimizin hizmetlerimize ulaşımını temel kriter olarak belirledik. Bunun yanı sıra hizmete açtığımız Dr. Devlet Bahçeli Parkı’nın sahil bölümüne denize iniş rampası yaparak vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir şekilde denize girmesini sağladık. Engelli vatandaşlarımıza bugüne kadar onlarca tekerlekli sandalye, akülü araba, yürüteç ve hasta yatağı temin ettik. Belediyemize başvuran, şahsımıza ulaşan hiç bir engelli vatandaşımızı geri çevirmedik” dedi.
Programda dağıtımı yapılan medikal malzemelerin Almanya’dan temin edildiğini belirten Başkan Kılınç:” Şu anda dağıtımını gerçekleştirdiğimiz medikal malzemelerin tamamını Almanya’da ki Türk dostlarımız aracılığı ile ücretsiz olarak temin ettik. Özellikle medikal malzemelerin temin edilmesinde Almanya El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanımız Sayın Dursun Karabel’in büyük emeği var. Dernek Başkanımız Dursun Karabel’e, Almanya El Ele Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Dursun Karabel, Almanya El Ele Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcıları Uğur Kürekçi, İsmet Kaya ve Şekip Meretuk’a, Rosenhaim Ülkü Ocakları Başkanı Öztürk Süt’e, Bay De Bir Yozgatlılar Derneği Başkanı Levent Ülgen’e, Anamur Engelliler Derneği Başkanımız Hikmet Narcı’ya ve programımıza katılan değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmalar ve plaket töreninin ardından medikal araçların ihtiyaç sahibi engellilere teslim edilmesi ile program sona erdi.  (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir