29 Mart 2024

Dolap 21 Mayıs’ta prömiyer yapıyor

0
ARZU ÖZER
Dolap 21 Mayıs’ta 18:00’da, GRAND PERA’ da prömiyer yapıyor. Çocuk ve gençlerin gelişimlerini tiyatro merkezli sanat programları ile desteklemek üzere bir sosyal girişim olarak kurulan Çocuk Genç Sanat Tiyatro, Türkiye’nin en büyük çocuk ve gençlik müzikali DOLAP ile Grand Pera Emek Sahnesi’nde seyirci ile buluşuyor.
‘Dolap aslen traji komik bir hikaye’ diyen Yazar Nafiye Bozkurt, “Hayatın hem sert köşelerini hem de en naif taraflarını gösteriyor bize. Keskin bir mizah anlayışı var oyunun, biraz sarkastik. Fotoğraftaki sahne “ Anne Olacak mışız? “ isimli dans’ tan bir kare. Sözlerini Arda Aydın yazdı.Çok güzel yazdı. Şarkı; Anne olacak mışız; sabırlı ve mülayim diyor. Öyle mi olmalıyız? Gerçekten hep sabırlı ve mülayim olabilir miyiz? Peki olmalı mıyız? Bize öğretilen “ terbiye”, bize öğretilen “ kurallar” , bize dayatılan “ fedakarlık” anlayışı bizi daha iyi anneler mi yapıyor Nasıl bir dünyaya hazırlıyoruz biz kız çocuklarımızı? En çok annelerin seveceği bir sahne. Alkışları, ışıkları bol olsun hepsinin.” dedi.
“Çocuklar ve gençler için güvenli bir yol çizmeye çalışıyoruz”
Oyunun yazarı ve yönetmeni Yonca İnal ise, “Çocuklar ve gençler için güvenli bir yol çizmeye çalışıyoruz. Onlar için yapay cennetler yaratıyoruz. Bu yolda ilerlesinler diye onları çoğunlukla sıkıştırıyoruz. Kim olduklarını belirliyor, kim olmak istediklerini sormuyor, en iyi ihtimalle soruyormuş gibi yapıyoruz. Kendileri gibi olmalarına izin vermiyoruz. Şimdi bu zamanda ya da geçmişte, yahut bilinmeyen bir başka zamanda, gelecekte… Bu döngü kırılmadıkça, kendi potansiyellerini yaratamayacaklar. Dolap daha iyi bir dünya kurmak hayali için sorulan soran, sorduran ve cevaplar arayan bir oyundur.” diyor.
YAZAN — YÖNETEN: Yonca İnal
YAPIMCI: Biraderler Yapım / ÇGST
MÜZİK: Orçun Tekelioğlu
KOREOGRAFİ: Ece Irmak Albayrak
AFİŞ / DEKOR / KOSTÜM TASARIMI: Biraderler Yapım
OYUNCULAR: Altan Akgün, Arman Selami, Aslan Yiğit Bacak, Ayris Ekşi, Beliz Atila, Defne Alıcı, Derin Karakan, Dina Urgancılar, Duru Hoşver, Ekin Aytekin, Ela Su Bozkurt, Elif Aydoğan, Elif Engür, Emir Berk Sezek, Kaan Başar, Melisa Kalafatoğlu, Mira Sertdemir, Mira Türkmenoğlu, Mısra Vera Bacak, Nehir Aydoğan, Uzay Tiftikçi, Yusuf Selim Ünal, Zeynep Polat.
PSİKOLOJİK DANIŞMAN: Uzm.Dr Süleyman Hecebil/Psikoloji Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir