19 Mart 2024

DEPREMZEDELER ÇADIRLARI İLE KIZILAY’A EMANET!

0

“Mersin Millet Bahçesi’nin içerisinde yer alan kafe ve kıraathanenin boş olan yerleri, neden depremzedelere tahsis edilmiyor?”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Depremzedeler depremden korunmak için Mersin Millet Bahçesi içerisinde bulunan Kızılay’a tahsis edilen yapının hemen dibinde çadır kurarak kendilerini ve çocuklarını korumaya çalışıyorlar.
Çoğunlukla Suriyeli olup Türkçe bilmedikleri belirten depremzedeleri gören vatandaş da, “Depremzedeler çadırlarıyla birlikte Kızılay’a mı emanet! Yoksa Kızılay depremzedelere mi emanet, anlayamadık!” diyerek tepkilerini dile getiriyor.
“KAPALI İKİ ALAN NEDEN DEPREMZEDELERE TAHSİS EDİLMİYOR!”
Mersin’de iki ayrı bölüm halinde hayata geçirilen Mersin Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış programıyla açılmıştı. Açılışta, Millet Bahçeleriyle sadece yeşil alan değil, herkesin ihtiyaç duyduğu sosyal altyapının milletimize sunulduğu, şehir merkezinde yer alan millet bahçelerinin afetlerde toplanma alanı olarak da hizmet vereceği açıklanmıştı.
Depremzedelerin çoluk çocuk yağmur, çamur ve soğuk altında çok zor şartlar altında elektriksiz ve susuz olarak yaşam mücadelesi verdiğini üzülerek izleyen vatandaş, Mersin Millet Bahçesi’nin içerisinde yer alan kafe ve kıraathanenin henüz açılmadığını, buradaki boş yerlerin neden depremzedelere tahsis edilmediğini soruyor!

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir