28 Mart 2024

Erkılınç, depremden etkilenen basın kuruluşlarını ziyaret etti

0
Malatya’da zor şartlar altında görevlerini sürdüren yerel gazetelerin temsilcileri ile bir araya gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, basının faaliyetlerini devam ettirebilmesi için gereken tüm desteğin verileceğini söyledi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen basın kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine Malatya ilinden başladı. Depremin yıkıcı etkisine maruz kalan kentte büyük zorluklar içerisinde faaliyetlerini sürdürmeye çalışan yerel gazetelerin temsilcileri ile görüşen Erkılınç, gazetecilere ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunurken bu şartlar altında gazetecilik mesleğinin sürdürülmesinin büyük bir başarı olduğunu kaydetti.
Yaşanan büyük afetin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki basın kuruluşlarına yönelik maddi ve manevi her türlü desteği verdiklerini belirten Genel Müdür Erkılınç, bu desteğin bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi.
Erkılınç’tan kısa çalışma ödeneğine ilişkin açıklama
Malatya ziyaretinden önce Ankara’da Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Evren Altay’la bir görüşme gerçekleştirdiğini aktaran Genel Müdür Erkılınç, gazetecilerin, beyanları doğrultusunda, hasar durumuna bakılmaksızın, gerekli şartları yerine getirdiklerinde kısa çalışma ödeneğinden istifade edebileceğinin bilgisini paylaştı.
Büyükşehir Belediyesi’nden Basın İlan Kurumu’na yer tahsisi
Erkılınç, gazetecilerle yaptığı görüşmenin ardından Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile görüştü. Görüşmede, depremde hasar görerek kullanılamaz hale gelen Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürlüğüne geçici yer tahsis edilmesi konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalandı.
Depremin ardından Basın İlan Kurumu heyetinin bölgeye gelerek basın kuruluşlarının ve gazetecilerin durumuna ilişkin rapor hazırladığını belirten Erkılınç, “Biz de Ankara’ya uğradık ve İŞKUR ile görüştük. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayınlanan kanun doğrultusunda İŞKUR’un yayınladığı genelge ile basın çalışanlarının önündeki engelleri kaldırılıyor. Az, orta ve ağır hasarlı olmasına bakılmaksızın, gazetecilerin beyanları esas alınıp, gerekli şartlar yerine getirildiğinde gazeteciler kısa çalışma ödeneğinden istifade edebilecek. Mevzuata göre 3 aylık bir süreci kapsıyor. Fakat Cumhurbaşkanımız bu kararı iptal etmediği müddetçe devam edeceği ihtimal dahilindedir” dedi.
Kurumun Hatay Şubesini Adana’ya, Kahramanmaraş Şubesini ise Gaziantep’e bağladıklarını, çalışanlarını da ona göre görevlendirdiklerini anlatan Erkılınç, “Malatya’da da Başkanımızla telefonda ön görüşmeler yaptık ve basın mensupları için inşa edeceğimiz prefabrik bina için yer istedik. Sağ olsunlar bize gerekli yeri tahsis ettiler. Malatya’nın mimarisine yakışır prefabrik bir bina yapıp, hizmetlerimize devam edeceğiz. Selahattin Başkanımız bizlere özverili bir şekilde davrandı. Herkesin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Malatyamıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Malatya’daki basının ivedilikle ayağa kalkması için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Gürkan, “Basının kamusal bir görev üstlendiğini her platformda paylaştık. Basın mensuplarımız ve basın yayın organlarımız toplumun beş duyu organıdır. Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüzle bir araya geldiğimizde basın mensubu arkadaşlarımızın faaliyetlerini sürdürebilmeleri için Kent Konseyimizi tahsis ettiğimizi belirttik. Ama Genel Müdürümüz ‘Malatya’ya yakışır bir mimaride geçici prefabrik bir yapı yapmak istiyoruz’ dedi. Ben de arkadaşlarıma söyledim ve belediyemizin yanında bir yer tahsisi yaptık. Böylelikle basın mensubu arkadaşlarımız iş ve işlevlerini yerine getirirken güzel bir fiziki mekana kavuşacak. Biz şimdiye kadar basınımızın yanında olduk. Yerel basına da kendi ölçütlerimiz içerisinde ve yasal mevzuata uygun bir şekilde destek vermeye çalıştık. Yerel basınımızın ayakta durması lazım. Çünkü basın ayağa kalkmadan şehri ayağa kaldıramayız. İmzalayacağımız protokolümüzün Malatya basınına hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Genel Müdür Erkılınç’a temasları sırasında Özel Kalem Müdürü Oğuz Akçakoca, Malatya Şube Müdürü İbrahim Yalınbaş ve Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli eşlik etti.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir