28 Mart 2024

Akdeniz’de 4.3 büyüklüğünde deprem! ARTÇI DEPREM Mİ BÜYÜK DEPREM Mİ?

0

Akdeniz açıklarında 4.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası korkulacak birşeyin olmaması ortak kanaat oldu. Ancak deprem araştırmaları yapan Doç. Dr. Judith Hubbard bu depreme, “Buna artçı sarsıntı demezdim” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre ise Perşembe günü saat 22.59’da merkez üssü Mersin’in Erdemli ilçesi Akdeniz açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin 4.6 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Yerin yaklaşık 16 kilometre altında meydana gelen deprem şehir merkezi, Erdemli ve Silifke ilçelerinde hissedildi. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar sokağa çıktı. Deprem korkusuyla dışarı çıktıklarını belirten vatandaşlar, sokakta endişe ile beklediklerini kaydetti.
Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar sokağa çıktı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve New York’taki Cornell Üniversitesi Jeoloji bölümünde deprem araştırmaları yapan Doç. Dr. Judith Hubbard deprem ile ilgili dikkat çekeci açıklamalarda bulundular.
“Kaygılanacak bir durum yok”
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından, Akdeniz’de 4.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, “16 Mart 22.49’da Mersin açığında Akdeniz’de olan M4,6’lık küçük deprem Ecemiş kırığının deniz içinde devamında olmuştur. Bölge gerginliğini atıyor. Kaygılanacak bir durum yok.” dedi.
“Buna artçı sarsıntı demezdim”
New York’taki Cornell Üniversitesi Jeoloji bölümünde deprem araştırmaları yapan Doç. Dr. Judith Hubbard, ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hubbard, “Mersin’in 30 km güneybatısında M4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu alan, 6 Şubat’ta E’ye M7.8 depreminde 4-5 şiddetinde sallandı ve yüksek alarm durumunda. Bugünün depremi kıyı boyunca ve Kıbrıs, Türkiye, Suriye ve Lübnan’da daha geniş çapta güçlü bir şekilde hissedildi. Bu, 6 Şubat çift deprem dizisinden bu yana bölgede hissedilen en büyük deprem. Ana şoklardan bu yana geçen süre ve faya olan mesafe göz önüne alındığında, buna artçı sarsıntı demezdim. Aslında, bölgedeki daha uzun bir depremsellik kaydı, bu büyüklükteki depremlerin daha önce birçok kez meydana geldiğini göstermektedir. Bu normal bir davranıştır ve yüksek tehlike anlamına gelmez.” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)

 

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir