29 Mart 2024

YENİ GELEN DEPREM VERGİSİNE CHP’Lİ ANTMEN’DEN TEPKİ

0
Geçtiğimiz günlerde TBMM’de görüşülen borç yapılandırma yasasında önergeyle yeni maddeler eklendi. Kurumlar Vergisi mükelleflerine sağlanan vergi teşviklerinden bir kereye mahsus yüzde 10 kesinti yapılacak. Düzenlemeden 22 bin kurumlar vergisi mükellefine ek vergi getirilecek. CHP ise konuya tepki gösterdi.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, deprem vergilerinin kaldırılması için Ocak 2020’de bir kanun teklifi verdiklerini ancak iktidarın halen bunu komisyonda beklettiğini belirtti. CHP’li Vekil “Bugüne kadar vatandaştan 90 milyara yakın deprem vergisi toplandı. Bu para nereye ve kimlere harcandı belli değil. Şimdi yeniden bu yetmezmiş gibi ek deprem vergisine ek deprem vergisi geliyor! Bunun örneği dünya tarihinde yok” dedi.
“GEÇİCİ DİYE GELEN DEPREM VERGİSİ KALICI OLDU”
Antmen’in, yaptığı açıklamada öne çıkanlar şu şekilde;
“Gölcük’te 17 Ağustos 1999’da 7.4 şiddetindeki deprem felaketinde 18.373 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Hemen ardından 12 Kasım 1999’da 7.2 şiddetinde Düzce depremi yaşanmış, bu depremde de 845 vatandaşımız yaşamını yitirmişti. Bu depremlerin ardından, deprem sonrasında yaşanan ekonomik zorlukları aşmak ve yaşanacak bir deprem öncesi yaşam alanlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi için çeşitli ek vergiler getirilmiştir. 2004 yılında diğer vergiler kalkmış, AKP iktidarı tarafından özel iletişim vergisi ise kalıcı hale getirildi”
“DEPREM VERGİLERİ ÖNLEM ALMAK İÇİN KULLANILMADI”
“Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan ‘Harcanması gereken yere harcadık. Bundan sonra da bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok’ ifadelerini kullandı. Dönemin bakanları “Deprem vergisi ile yol yaptık” açıklamalarında bulundu. AKP’li Naci Bostancı ‘Deprem vergileri illa depreme gidecek diye bir şey yok’ dedi. 21 yıldır vatandaştan toplanan deprem vergileri belirli müteahhitlere aktarıldı. Şimdi bu yetmezmiş gibi yeni vergiler getiriliyor” (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir